Bună ziua,
Revin și întreb din nou:
Activitatea mea se compune din 3 părți:
A .30 ani lucrați și platit toate taxele
B.2 ani pensie invaliditate
C.10 ani lucrați după renunțarea la pensia de invaliditate ,când sau plătit toate taxele
În decizia de recalculare pentru cei 10 ani lucrați nu au fost acordate puncte de stabilitate!
Este corect?
Și dacă este DA care este articolul din lege care reglementează acest lucru ?
Mulțumesc!
Bună ziua,
Am primit decizia de recalculare unde la stagiul de cotizare contributiv pentru acordarea punctelor de stabilitate sunt trecuți 3 ani și 9 luni care reprezintă perioada lucrată până în 2002 când am trecut în pensie de invaliditate.
In anul 2004 am renunțat la pensia de invaliditate și mi-am reluat activitatea cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată plătind toate contributiile la stat cas , impozit etc.
Ulterior m-am pensionat pentru limită de vârstă.
Întrebare:
Este corect că perioada lucrată după renunțarea la pensia de invaliditate să nu fie considerată stagiu contributiv pentru acordarea punctelor de stabilitate?Așa rezultă din decizia primită.
Bună ziua,
Am primit decizia de recalculare unde mi-a fost luat în calcul numai 3 ani și 9 luni față de 11 ani 1 luna pentru calculul punctelor de stabilitate.
Concret in anul 2002 am trecut în pensie de invaliditate din cauza unui accident.
După un an și jumătate mi-am reluat activitate și am renunțat la pensia de in validitate primind salariu și platind contributiile la pensie.
Întrebare : este corect ca perioada lucrată după pensia de invaliditate să nu fie luată in calcul la determinarea punctelor de stabilitate ?.Ea fiind recunoscută în decizia de recalculare .
Mulțumesc!
Mulțumesc!
PS
După părerea dvs. credeți că începând cu 1992 sporul de ani acordati grupelor de muncă (1 și 2) pot fi considerați stagii de cotizare contributivi?
Bună ziua,
Care sunt actele normative care reglementează plata cas a angajatorului și angajatului pentru cei care au lucrat in grupe de muncă pentru perioada 1971 -2001?
Sau altfel spus pentru cei care au lucrat in grupele de muncă angajatul și angajatorul au plătit CAS ,și care sunt actele normative care reglementează acest lucru.
Mulțumesc!