avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Activitate baloo999

Activitate baloo999

Va multumesc pentru indrumarea dvs de a plati, dar nu am cu ce sa platesc - decat ceea ce am generat, nu ceea ce ni s-a inventat-forfetarul. Pentru a plati la nivelul anului 2008 cand am avut rulaj de 10x mai mare, mi-e chiar imposibil. Asadar mai bine declar falimentul, decat sa practic adaosuri enorme pentru a stinge o creanta inventata printr-o hotarare politica. Chiar nu activez in domeniul legume-fructe sau restaurante, nu am vanzare catre persoane fizice, si nici nu am acei bani din trecut. Ce doare cel mai rau este ca se dovedeste ca si de buna credinta daca esti, tot la bunul plac al statului ajungi. Chiar nu ii intereseaza sa supravietuiesti, nu te scutesc ca IMM de nimic si te imping catre economia neagra, nedeclarata. De aceea nu suntem inca occidentali, acolo nu stiu cum sa-ti reesaloneze ca sa functionezi si sa mentii locurile de munca- la ei nu sunt totul banii.
Inca odata multumesc, dar abordarea dvs denota ca activati intr-un domeniu ferit de aceste probleme, in care veniturile generate pot acoperi darile. In cazul nostru este mai complicat trebuie sa alegi daca tii oameni cu inalta calificare sau le reduci la 1/2 salariul pana stingi taxele din trecutul glorios...
Va multumesc pentru promptitudinea raspunsului dvs. Dar daca pornesc un razboi al hartiilor chiar imi voi neglija jobul de a face bani pentru a plati taxe, salarii acestor functionari. Executarea silita cred ca nu inceteaza sine die, iar eu am salariati plecati in tara la diverse montaje si toate cardurile sunt blocate de bunul plac al acestei functionare. Exista vreo solutie urgenta? Sau trebuie sa ma resemnez, sa ma imprumut de bani si sa inchid firma?
Va multumesc pentru precizie-NU nu sunt si acele sume, de aici indignarea noastra referitoare la atitudinea functionarei-am ajuns la bunul plac al unei functionare...publice
Ziua buna. Din cate cunosc si aceste restante sunt pe categorii. Noi suntem la zi cu CAS, TVA, impozit pe profit. Dar forfetarul a generat dobanzi si penalitati. Acestea sunt singurele restante. Rafinez intrebarea: platind exact sumele din tilul executoriu, acesta mai poate fi pus in executare?
Ziua buna. Situatie banuiesc intamplata multora. Am primit tilul executoriu emis in 30.05, am platit suma respectiva, am facut copie dupa OP si am prezentat-o reprezentantei ANAF. Toate bune pana ieri cand banca ne-a anuntat blocarea conturilor. Evident am pus intrebarea reprezentantei ANAF care, sfidatoare, ne-a spus ca nu ridica poprirea deoarece avem dobanzi neplatite din trecut. Degeaba ii explicam ca sunt datorate nenoricitului de forfetar cazut pe capul nostru aiurea si ca darile principale sunt la zi. Avem vreo solutie legala?
Discuție Export Elvetia
Trebuie sa producem si sa exportam pentru un client persoana juridica - in Elvetia - un articol care cuprinde marfuri provenite din Romania si C.E. Suma nefiind mare, care este varianta legala astfel incat si noi in contabilitate sa putem emite factura in euro fara TVA si clientul sa poata scadea cheltuiala ? Multumesc anticipat. Mentionez ca nu avem numar EORI si nu am facut pana acum export, dar nici nu putem factura persoane fizice.
Răspuns la discuția cesionare societate
ramonatm a scris:

Detin o SC, infiintata in 2005 si aflata in suspendare din 2007. Acum am dorit sa o lichidez si cineva m-a intrebat daca nu doresc sa i-o cesionez. Firma nu are nici o datorie, nici un credit si nici nu a avut activitate, nici macar in perioada in care a fost activa.
Ce implica procesul de cesiune a unei societati comerciale?
Exista vreo posibilitate ca eu sa mai apar in discutie atunci cand se studiaza activitatea firmei?


Si eu doresc sa cesionez 2 societati comerciale care sunt la zi cu taxele catre 2 persoane fizice romane diferite.
Care sunt etapele si costurile?
Multumesc anticipat si astept propuneri / costuri / oferta pentru intocmirea / solutionarea actelor pe PM
Răspuns la discuția lichidare fara lichidator
Solutia este sa-mi mut firmele in Bulgaria, Ungaria, oriunde in Uniune, deoarece ABERATII legislative ca la noi la nimeni. Recunosc incarcarea pe care o au domnii judecatori, dar cred ca mai repede ar judeca un computer din 1960 daca ai avea totul in format electronic. La ceilalti cum se poate? Intreb ca prostul, deoarece oriunde in lume esti stimulat ca IMM, la noi doar regiile paguboase si birocratii au intaietate si scutiri.
Eu unul m-am saturat de somatii de plata si titluri executorii. FRATILOR -NU AM INCASAT de la beneficiari. De ce ma taxati la emiterea facturii si nu la incasarea ei? De ce nu somezi pe beneficiarii mei? Oricand pot dovedi ca facturile nu sunt incasate.
Si colac peste pupaza, impozitul forfetar. Eram oricum impozitat pe profit, plateam TVA de 2 ori.
De ce trebuie sa aplic o plangere la Ministerul Justitiei? Ei nu stiau cate firme sunt inregistrate in Romania? Nu stiau cate vor fi in situatia de a inchide-este foarte simplu-pe baza cifrei de afaceri a unei firme. De ce nu se foloseste si aici DECLARATIA PE PROPRIE RASPUNDERE (evident dupa ce depui toate actele cerute)?
Este jecmanela pe fata, dublata de nevoia disperata de bani, cu orice pret a acestui stat care gafaie rau. De ce de la bruma de IMM-uri? De ce nu-si vand regiile paguboase sau casele de protocol? De ce nu informatizeaza Ministerul Justitiei si tin toti depasitii care habar n-au de un email, de ce nu simplifica operatiunile?
Scuze, dar chiar este Kafka - vrei nu vrei, platesti pana cand avem noi CHEF (sau ma rog termen). Aberant pentru o tara a Uniunii Europene
Răspuns la discuția lichidare fara lichidator
legalmgm a scris:

mirustefi a scris:
Ok, dar ma intereseaza daca intre prima etapa si cea de-a dpua etapa de la Registrul Comertului, mai trebuie sa depun ceva la Administratia Finantelor.
Sa anunt ca am hotarat dizolvarea...sau ceva...nu stiu daca comunica Registrul chestia asta...

Buna ziua,
Documentele necesare pentru înregistrarea desfiintarii voluntare a societatii, fără lichidator, sunt:
Etapa I – dizolvarea si lichidarea voluntara
1.Cerere de inregistrare a mentiunii;
2.Hotararea AGA sau decizia Asociatului unic;
3.Imputernicirea persoanei care depune mentiunea, daca este cazul;
4.Dovada achitarii taxelor.
Etapa II – de radiere voluntara
1.Cerere de radiere;
2.Certificatul de inregistrare si anexele lui;
3.Situatia financiara (bilantul) de lichidare;
4.Hotararea de repartizare intre asociati a patrimoniului ramas dupa lichidare;
5.Certificat de la Administratia Financiara, din care rezulta ca societatea nu are datorii la bugetul de stat si la fondurile speciale (contributiile sociale, somaj, ITM, etc.)
6.Imputernicirea persoanei care depune mentiunea, daca este cazul;
7.Dovada achitarii taxelor.

Cu stima,
Profesionist in insolventa Eugen Marcov
P.S.
Pentru detalii, vezi si:
[ link extern ]




Seara buna
Am o mare problema -vreau sa-mi inchid 2 firme care nu au activitate. Avocatul nostru ne-a dat un raspuns tare dureros si anume: chiar daca aduceti toate actele enumerate, vi se stabileste cel mai devreme in IULIE 2010 termenul de judecare, deoarece ONRC nu mai lucreaza decat 50 de dosare pe zi. Pe scurt-cum inchid aceste 2 firme in cat mai scurt timp. Nu avem datorii dar nici nu vreau sa mai platesc forfetarul inca 8 luni. Exista solutie?
Multumesc
Răspuns la discuția tva intracomunitar
Credeti-ma, am insistat. Din pacate in trecut au vandut asa, iar romanashii nostrii le-au dat tzeapa. Adica au prezentat acte false (certificate fiscale si altele). Degeaba apelez la corectitudinea germana vis-a-vis de legislatia europeana daca suntem recunoscuti de hotzi. Intre timp am luat legatura cu o firma multinationala, cu sediul la Cluj Napoca, specializata in recuperarea de TVA. Vom pierde 10-17% din TVA, dar macar il recuperam, in 3-6 luni. Va multumesc inca o data pentru promptitudine si calitatea informatiilor