Bună seara. Am o problemă legată de tatăl meu iar chiar mi-aș dori un ajutor de la dumneavoastră. El când este sub influența alcoolului devine agresiv, adică înjură, vrea să se bată cu alții, uneori distruge bunurile altora. Am avut cu o zi înainte o problemă cu el. (Țin să menționez că eu sunt major, am 18 ani). A venit beat, cum face în fiecare seară, și a început cearta. A aruncat câteva jigniri la adresa mea, mamei mele și bunicii mele. Am lăsat-o așa iar dintr-o dată el a ridicat pumnul la mama mea ca semn de intimidare, eu m-am ridicat de pe scaun și i-am spus stop, nu a funcționat și el a început cu mine, diferite injurii la adresa mea, bun, am vrut să ies afară, nu mă lăsa, am zis să se de-a la o parte, nu a vrut și ba chiar m-a împins, eu l-am împins din nou și i-am spus să nu se atingă de mine iar atunci el a încercat să mă lovească iar eu atunci m-am ferit și i-am dat și eu o lovitură, m-am speriat și încercam să mă apăr de el. A venit mama și bunica mea și ne-a despărțit. Am chemat eu poliția iar când au ajuns l-a întrebat dacă vrea să depună plângere împotriva mea, nu a făcut-o, motivul nu îl știu. Apoi pe mine, am spus nu, parcă regret, dar în fine, poliția a plecat și gata. După ce au plecat domnii mi-a spus că a doua oară când se întâmplă o să intre în pușcărie și că v-a face ceva cu sânge rece. Ok, m-am prins ce era. Și au fost câteva reproșuri iar apoi gata. Mă întrebam astăzi dacă poate bunica mea (având pe numele ei pământul unde avem casa) să îl de-a afară din locuință (casa este pe numele lui). Mâine merg să îi fac și eu și mama mea plângere la poliție. Chestia este că prin divorț la notar el nu dorește, singura opțiune fiind la tribunal. Putem să facem ceva ca să nu mai stea cu noi în casă? Pentru informații suplimentare mai am și o soră de 8 ani. Eu și sora mea suntem pe numele lui. Și m-a și amenințat că pune 3 oameni să mă bată și i-a spus de câteva ori că vrea să o ucidă pe mama mea. Chiar nu știu ce să fac. Vă mulțumesc mult!