avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai Damian

Activitate Mihai Damian

Martor in proces este propus concubinul mamei copilului. E normal?

Buna seara!
Îmi cer scuze dacă vă deranjez cu situatia mea.
La inceputul anului mama copilului a deschis proces pentru exercitarea autoritatii parintesti in mod exclusiv si obligarea mea la plata unei pensii de intretinere pentru copilul meu minunat.
Precizez ca sunt despartit de mama copilului din anul 2020 si ne-am inteles de comun acord ca micutul nostru sa ramana la domiciliul ei (al bunicii materne de fapt), plus plata unei sume lunare care sa reprezinte pensia alimentara pentru micutul meu. Am platit peste acea suma, dar totodata am cumparat in paralel si hainute, incaltaminte, jucarii, obiecte de mobilier + alte cheltuieli pentru copilul meu.
Nu am reusit sa platesc suma aceea cateva luni in anul 2024 (4 luni, din august pana in noiembrie inclusiv), fiindca am ramas fara job si a durat o vreme pana am revenit pe linia de plutire. M-am angajat si din Decembrie 2024 am inceput sa platesc din nou in contul bancar al mamei copilului acea suma, dar la sfarsitul lunii ianuarie 2025 mama copilului a deschis proces la instanta.
Mama copilului a solicitat in cererea de chemare in judecata domiciliul copilului la ea + exercitarea autoritatii parintesti in mod exclusiv + plata pensiei de intretinere motivand ca eu NU contribui financiar si o supun la umilinte fiindca trebuie sa depinda de semnatura mea pentru lucrurile importante care privesc copilul, iar ca martori l-a pus pe concubinul acesteia si pe mama ei (bunica materna).
Am depus intampinare, am depus toate OP-urile in care justific ca eu am contribuit financiar si inca o fac, plus chitante, bonuri fiscale, bilete de tren, bilete de microbuz, facturi + chitante pentru copilul meu (medicale, la cresa). Am cerut in cererea reconventionala si un program de vizita plus exercitarea autoritatii in comun, plus ca am mentionat ca nu sunt de acord cu martorii propusi de mama copilului.
La primul termen, mama copilului ii spune domnului judecator ca ea nu doreste exercitarea autoritatii parintesti in mod exclusiv si ca asa i-a redactat-o avocatul. Domnul judecator, dupa o micuta dezbatere, o intreaba pe mama copilului sa numeasca UN martor, iar aceasta il propune pe concubinul ei.
Precizez ca - concubinul acesteia era prezent acolo, a fost in sala de sedinta pe tot parcursul dezbaterii noastre.

Se apropie termenul de judecata și sunt nedumerit in privinta aceasta, am inteles ca nu se poate propune ca martor concubinul, mai ales ca a asistat in sala de sedinta la primul termen.

Este necesar sa ii comunic in mod verbal domnului judecator ca ma opun, ca nu sunt de acord cu martorul propus? Un amic mi-a zis ca ma pot opune inainte de a fi ascultat acel martor.
Va rog frumos, ma puteti lamuri?!

Inca o data, imi cer scuze daca deranjez cumva cu situatia mea.
Multumesc si va doresc sanatate tuturor!