avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1507 soluții astăzi
Forum Activitate Cristian2318

Activitate Cristian2318

Cât ai avut alcoolemia în sânge??
Întreb că sunt și eu în cauză.....

Sp9501 a scris:

In urma conducerii sub influenta alcoolului cu o alcoolemie de peste 0,8, in urma hotararii judecatoresti,mi sa confirmat renuntarea la urmarirea penala ! (cazul este din data de 12.01.2022)
Ora estimata: 16:00
Complet: Penal 11 (fost PM3)
Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: În baza art. 318 alin. 15 C.proc.pen., admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. Confirmă ca fiind legală şi temeinică solu?ia de renun?are la urmărirea, dispusă de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova prin ordonan?a nr. 401/P/2022 din data de 24.06.2022, în cauza având ca obiect săvâr?irea infrac?iunii de conducerea unui vehicul sub influen?a alcoolului sau a altor substan?e, prev. de art. 336 alin. (1) Cod penal, de către suspectul ******. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronun?ată prin punere solu?iei la dispozi?ia păr?ilor prin mijlocirea grefei instan?ei, astăzi, 22.09.2022.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 22.09.2022
Intreabarea mea este,imi pot recupera permisul? Tin sa mentionez ca detin dovada(fara drept de circulatie),ordonanta si hotararea definitiva !

Toată lumea greșește, nimeni nu e fara de greșeală....a fost un caz izolat și cu siguranță s a învățat din asta

SunnyXxxX a scris:

Procurorul se va lega de prima probă 1,11.
Aveți un avantaj că nu ați fost implicat într-un accident si nu sunt victime. Dacă erau victime procurorul aprecia că în momentul acidentului valoarea alcoolemiei era mult mai mare.
Un avocat foarte bun vă poate salva din această problemă ( dar nu trebuie desconsiderat nici procurorul
Lucrați în MApN?
Ce exemplu dați dumnv conducând un autoturism sub influența alcoolului ?
Situația locului de muncă și a permisului este incertă.

Locul de munca e in MApN

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Uneori, daca locul de muncă este de șofer, poate fi o agravantă. Discutați cu un avocat specializat oricum, nu avem cum ști fără dosaar dacă sunt ceva șanse.

1,11 și 0,78 la a 2 a proba

SunnyXxxX a scris:

Bună ziua
Nu domnule nu se va renunța la urmărirea penală
Urmează un proces care va duce la condamnarea dumitale și anularea permisului de conducere.
Ce valori au avut cele 2 probe ?

Poți obține "renunțare la urmărirea penală" pt alcoolemie de 1,11???
Menționez că o condamnare cu suspendare mi ar aduce pierderea locului de munca iar situația familială e mai dificila (pers din familie grav bolnave). Mulțumesc anticipat și sper sa primesc un răspuns de la cineva care chiar e în măsură să facă asta!!!
O zi buna!!!
Pt alcoolemie 1,07 în sânge sunt șanse de renunțare la urmărirea penală cu acord de recunoaștere?
Nu e cazul de polițiști (știu că au statut special), dar la jandarmi, care sunt tot cadre militare, NU se aplica aliniatul 3 din art 87 din legea 80????
Întreb pt că și în MAI la cadrele militare se aplica legea 80 ,dar mă induce in eroare TEXTUL cu MApN....
Dacă textul din lege e valabil și cadrelor din MAI, aia întrebăm.....deoarece mă induce in eroare textul de la alin 3 în care se specifica "Ministerul Apărării Nationale''. Este vorba de cadrele condamnate cu suspendare și care pot rămâne în sistem cu aprobarea conducerii, se aplica acest aliniat și în MAI sau doar in MApN???
Art 87, alin 3 ....legea 80!!!
Buna ziua, subofițer in MAI condamnat cu suspendare se aplica art 87, alin 3 din legea 80??? Sau e doar celor din MApN acel aliniat???
Buna ziua, o întrebare....dacă la prelevarea probelor biologice greutatea corporală nu este trecută corect în procesul verbal de prelevare, se poate face contestație pt recalculare alcoolemie? Din ce am înțeles în formula de calcul este inclusa și greutatea corporala.......