avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1484 soluții astăzi
Forum Activitate EugenA

Activitate EugenA

AM LUCRAT LA FIRMA X .MI-A DESFACUT CONTRACTUL DE MUNCA DISCIPLINAR AM CASTIGAT IN ISTANTA PROCESUL NEFIIND VINOVATA . INTRE TIMP UNITATEA X A CEDAT ACTIUNILE PARTIAL PARTEA COMERCIALA ALTEI UNITATI Y . IN SENTINTA CIVILA SE MENTIONEAZA OBLIGATIVITATEA SOCIETATII Y DE A MA ANGAJA . PUNEREA IN EXECUTARE A SENTINTEI CIVILE S-A FACUT INSA DE CATRE CONCERNUL DIN CARE FAC PARTE CELE DOUA UNITATI CARE ULTERIOR IMI DESFACE CONTRACTUL DE MUNCA PE MOTIVE CA NU ARE LOCURI DE MUNCA . ATAT IN SOCIETATEA X CAT SI Y EXISTAU LOCURI DE MUNCA FIIND PE POSTUL MEU PROMOVATA ALTA PERSONANA CHIAR IMEDIAT DUPA ANUNTAREA SENTINTEI PRIN CAR AM CASTIGAT . CELE 3 SOCIETATI AU ACEALASI ADMINISTRATOR SI ACELASI SEDIU SOCIAL . AM CONTESTAT DESFACEREA CONTRACTULUI DE MUNCA , DAR AM PIERDUT PROCESUL LA FOND PE MOTIVUL CA CONCERNUL NU ARE LOCURI DE MUNCA SUNT LA RECURS . CUM AR TREBUI SA PROCEDEZ PENTRU A CHEMA IN JUDECATA SI SOCIATEA Y TINAND CONT CA NEAVAND DATELE NECESARE NU AM PUTUT SOLICITA ACEST LUCRU LA FOND ??. PRECIZEZ CA SOCIETATEA Y CARE ERA OBLIGATA SA MA REANGAJEZE MI-A EXPEDIAT DECIZIA DE CONCEDIERE PE ART 65 . IAR EMITENTUL DECIZIEI FIIND INSA CONCERNUL .AVEA SAU NU CONCERNUL OBLIGATIVITATEA DE A-MI OFERI UN LOC DE MUNCA DISPONIBIL ECHIVALENT POSTULUI AVUT IN UNITATILE SUBORDONATE ???
am un proces cu firma ce a desfacut contractul de munca dar trebuie sa chem in proces si firma care a cumparat partea comerciala din prima societate , cum se numeste formularea de chemare in judecata si celei de a doua societate ? va rog
Răspuns la discuția Ghinion sau virgula de lege ???
Hotararea prin care am castigat irevocabil a fost cu data de 10.09.2008 si urmatoarea decizie de concediree pt motive care nu tin de persoana salariatului pe data de 27.11.2008 . Nu am fost reaintegrata efectiv nici o secunda . Plata drepturilor salariala fiind pana la 27.11.2008
Buna ziua , am o mare dilema , am lucrat la o societate unde am fost suspendata urmand desfacrea CIM ilegal , fapt castigat in instanta , dar aici se complica povestea deaorece societatea la care am lucrat X face parte dintr-un concern si in interiorul concernului pe timpul procesului s-a infinat o societate Y care a preluat parte de vanzari din societatea X si X ramanand doar cu parte de prorpietate constructii care supa vanzare cumpararea efectuata si-a schimbat denumirea .. Eu am castigat plata dreturilor salariale pana la integrarea in postul detinut anterior desfacerii de munca ..dar desi societatea y a preluat tot presonalul de la societatea X si pe postul detinut chiar dupa aflarea hotarari a fost numita alta persoana ( postul se afla liber ) am primit doardecisia insotita de preaviz si suma calculata de ei ..nu stiu in ce fel ( nu am primit un calcul scris ) . mai mult pe langa faptul ca sociteatea X si Y fac parte din acelasi concern cu aceasi actionari , au aceasi adresa de sediu si primesc corespondenta cu numele unei societati si plicul cu alta ... nu am putut benefiacia nici de somaj deoarece carte de munca mi-au trimis-o abia dupa 6 luni , am trimis formular tip pt somaj si nu am primit nimic , iar fara acest formular nu pot sa beneficiez de nimic .
am dat in judecata societatea X si am pierdut ..ce este concret..lucul de munac exista . X si Y fac parte din acelasi concern si eu nu am beneficiat de o reintegrare reala . Ce este de facut ? va rog ...
Eu am primit hartia pe 5 . am mai lucrat 2 zile pana au angajat ei alti oameni , dupa care am semnat fisa de magazie si m-au trimis acasa , acolo nu se poate discuta , oameni sunt sclavi si atat , mai mult normal trebuia sa vireze restul de bani si nu au facut-o , nici raspuns legat de bani propriti ce nu au fost virati la banca nu am primit raspuns .
da. la ITM nu este inchiat CM .
Buna ziua ... Am primit oficial o hartie (cu confirmare de primimire ) in care sunt anuntat ca urmeaza desfacerea contractului de munca , hartia avand nr de inregistrare si data dar nu imi spune nimic clar legat de desfacerea cm . citez :

Prin prezenta va rugam sa va prezentati la sediul sc ........ unde pe data de .....ora suteti asteptat pt o nota explicativa avand in vedere faptul ca nu v-ati prezentat la serviciu si nu sunteti la prima abatere de acest gen , fara a anunta in prealabil conducerea societatii sau seful de obiectiv incalcand prevederile contractului colectiv de munca , regulamentul de ordine interioara si legii nr 333./2003
In cosecinta raporturile de munca dintre dvs si sc noastra urmeaza a inceta , drept pt care urmeaza sa predati si echipamentul de lucru primit in dotare la angajare .

04.05.2009

Doresc sa mentionez ca nu exista referat semnat de mine , si toata problema a inceput de la o proprire , mai bine zis o banca a inceput executarea . am semnat la firma un angajament de plata si am fost anuntat de opririle salariale ce trebuiau sa fie in valoare de 150 lei ... dupa aproximativ un an , am aflat ca societatea desi mi-a oprit bani nu a virat carte banca nimic ., intreband unde sunt bani am fost trimis acasa dupa care am primit hartia sus mentionata .

Am fost la ITM unde am aflat ca nu este inchisa carnetul de munca .
Va rog spuneti-mi ce ar trebui sa fac .si ce drepturi am .