avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1296 soluții astăzi
Forum Activitate aleahim10

Activitate aleahim10

Răspuns la discuția Sfaturi solutionare partaj
Buna ziua.As avea nevoie de un sfat specializat.In 2004 am divortat de fostul meu sot.Inaintea divortului,am facut o cerere de credit imobiliar pt achizitionarea unei locuinte pt a avea unde sa stau impreuna cu fiul meu dupa divort.Mi-a fost acordat creditul,pe numele meu,fostul meu sot fiind trecut doar ca garant.Ratele in acesti 5 ani le-am achitat doar eu.Actiuneade divort a fost dechisa pe 26 iulie 2004 si definitivata pe 30 septembrie acelasi an,iar banii pt locuinta i-am primit pe 06.08.2004,inainte de pronuntarea sentintei.In contractul de cumparare,apare si fostul meu sot si normal in urma divortului ar fi trebuit sa se faca un partaj,dar nu am facut asa ceva deoarece nu voiam sa am probleme la banca si sa nu pot achizitiona locuinta.In acest moment,daca am face partajul pe aceasta locuinta(desi inca mai am de achitat rate pana in 2019),ce drepturi ar avea fostul meu sot?Mentionez ca a dat o declaratie la notar ca in cazul unui partaj,renunta la partea lui in favoarea mea,dar intre timp s-a recasatorit si actuala lui sotie insista pt jumate apartamentul in care locuiesc.