Am si eu cateva nelamuriri si v-as ruga daca se poate sa-mi transmiteti un raspuns.Acestea sunt legate de un proces de partaj la care am solicitat ca la masa bunurilor comune sa fie incluse
- un apartament, o constructie edificata pe terenul fostului socru ( la care am depus chitante si facturi de materiale si manopera si am solicitat un drept de creanta), un autoturism, un credit , partile sociale dintr-un SRL al carui unic asociat este fosta sotie si am solicitat cval ratelor achitate personal la credit dupa data pronuntarii divortului
Cu toate ca am facut toate dovezile referitor la bunurile de mai sus ( data achizitie bunuri,infiintare societate in timpul casatoriei, facturi si chitante de achizitie) au fost incluse in masa bunurilor partajabile doar apartamentul,creditul si autoturismul.
Nu stiu ce sa mai cred, este posibil sa fi facut vreo creseala.
Multumesc.
va multumesc pentru raspuns,
sper sa nu insist prea mult in aceeasi directie, dar as vrea sa va intreb, raportat la experienta dumneavoastra, partile sociale sunt bunuri comune ? ratele achitate ulterior hotarari de divort se includ la masa bunurilor comune ?
dupa incheierea pe care am primit-o nu stiu ce sa mai cred..si am si avocat pe care l-am platit destul de bine( putin peste ce a cerut )
...va sfatuiesc sa-l schimbati, deoarece se vede ca nu v-a explicat mare lucru.raspunsurile aici sunt de principiu, asa ca va pot spune:
partile sociale pot intra in masa partajabila( depinde de cazul concret)
la fel si ratele daca grefeaza o datorie comuna....
un raspuns concret nu se poate da decat daca vi se analizeaza dosarul.sfatul meu este sa mai consultati un avocat , macar sa stiti cum stati...si o consultatie n-a falimentat pe nimeni, mai ales la ce miza aveti:D
- m-am gandit la acest aspect, dar de cate ori discut cu el pare ca stie ce face si a parut surprins de incheierea de admitere in principiu ( situatii de genul " este prima oara cand mi se intampla asa ceva " )
- o sa va contactez pentru o consultatie
- ce documente va sunt necesare din dosar pentru a va putea forma o parere?
La un avocat o sa mergeti cu toate actele posibile ce au cea mai mica legatura cu problem a dv., nimic in minus.
Dar aici pe forum nu se fac propuneri de colaborari, acestea le discutati in privat.
In toate cazurile, nu stiu cum ati aratat dv. cu ratele alea, eu nu vad ratele bunuri comune, vad crediturl insa bun comun.
Initial ati cerut 70%, ulterior ati schimbat?
Apoi cu acea constructie, ati cerut constructia sa intre in masa bunurilor, dar nu ati cerut impartirea ei, ci numai un drept de creanta? Cum naiba, ca nici logica nu are...
Adica punem la comun constructia dar nu vrem nimic din ea? :))
Partile sociale de ce le-ati inclus, ati dovedit contributia dv. la ele? Ati argumentat, motivat ceva?
Mie imi pare corecta decizia instantei, insa nu am foarte multe date, din nefericire...
Pentru constructie- aceasta s-a edificat in baza a doua contracte unul pe numele societatii si altul pe numele fostului socru (am depus chitante si facturi de unde rezulta ca eu am achitat cval acestui contract )
Societatea - a fost infiintata in timpul casatoriei, parti sociale = bunuri comune, dividentele= bunuri comune
Ratele - achitate dupa data pronuntarii divortului, am solicitat majorarea lotului
Divort cu partaj
caterine
Buna seara..am si eu o intrebare.Sunt casatorit de 2 ani din aceasta casatorie a rezultat un baietel in vrsta de 1 an si 6 luni.Inaintea casatoriei am locuit ... (vezi toată discuția)