Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

poate aveti o idee!!

un asociat al firmei care vrea sa urmeze studii superioare in strainatate,
poate fi trimis de catre firma?
el are si contract de munca la firma!
Cel mai recent răspuns: marianna , utilizator 20:09, 7 Aprilie 2010
TeoDora72 a scris:

Ar trebui sa postati intrebarea si la societati comerciale, impozit pe profit.
Din punctul meu de vedere (contabil), lucrurile stau asa: studiile superiore efect in strainatate nu tin de activitatea societatii la care este angajata persoana in cauza - deci, primul aspect ar fi ca va fi considerata cheltuiala nedeductibila pentru societate! Al doilea aspect, daca nu se considera ch nedeductibila, va fi asimilata veniturilor din salarii, se va aduna la salariul din CM si va fi impozitata si supusa contributiilor sociale ca orice salariu (eu prefer, de obicei, varianta asta).
Sper ca v-am fost de folos... macar un pic :)

Da, am inteles aceasta ipoteza!

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri in valuta sain sain Administratorul unei firme pleaca in concediu in strainatate.La plecare a cumparat valuta din banii din caseria societatii.La intoarcere a adus bonuri de ... (vezi toată discuția)
Achizitie bun fara legatura cu activitatea firmei RobertR RobertR Salutare! Am o situatie: Patronul a achizitionat cu factura pe firma un bun din UE in valoare de 4000 RON care nu are legatura cu obiectul de activitate ... (vezi toată discuția)
Pot sa deduc cheltuiala cu mba? codrutabodea codrutabodea Buna ziua. Am o firma de consultanta pentru afaceri si mangement nou infiintata si as dori sa inregistrez pe firma cheltuiala efectuata cu un MBA in Anglia, ... (vezi toată discuția)