avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drum de acces - drept de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drum de acces - drept de servitute

Buna. Am inca o intrebare. As dori sa vand o parcela din gradina. Pana aici totul e in regula dar nu am acces decat pe un drum facut de catre vecinul meu, drum detinut de el. Am inteles ca se poate folosi un "drept de servitute", dar intrebarea mea este legata de costul unui asemenea contract, sau unei asemenea intelegeri. Este specificat in lege o suma, trebuie la primarie platita o suma. In alta ordine de idei, vecinul meu si-a tras si curent si gaz pe banii lui, de-a lungul acestui drum. Pentru a putea folosi aceste facilitati viitorul proprietar este nevoie de acelasi "drept de servitute", sau care ar fi procedura. Va multumesc anticipat si ma scuze daca exprimarea nu este tocmai corecta.
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 10:36, 11 Aprilie 2010
Multuesc mult pentru raspuns, evident asta cu "drepturile reale" e ceva mai complicat pentru un inginer. Dar sigur oamenii o se se bucure afland ca pot cere la primarie asta. Suna promitator pentru ei.
inca o data multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de servitute de trecere zcsutak zcsutak Buna ziua, Vreau sa cumpar o parcela dintr-un teren dezmembrat in 25 de parcele construibile, drumuri pe doua laturi opuse si un drum interior care imparte ... (vezi toată discuția)
Drept servitute Jenny50 Jenny50 Mama are un teren impreuna cu sora sa(mostenit de la tatal lor), la care am facut separarea (fiecare cu parcela ei) si s-a stabilit drumul de acces intre cele ... (vezi toată discuția)
Eliberare autorizatie de constructie fara cale de acces catre un drum public MariusAnA MariusAnA Buna ziua ! Am o problema care am aflat-o de curand, legata de calea de acces catre o proprietate pe care se afla in prezent si o casa in constructie. In ... (vezi toată discuția)