Copilul are 7 ani si mi-a fost incredintat mie spre crestere si educare.Dupa procesul de divort,ea a deschis proces pentru drept de vizita,unde i sa stabilit un program de vizita,pe care ea nu il respecta si face vizitele dupa bunul ei plac,fara instiintarea mea.Nu pot sa ii interzic sa il viziteze in afara programului stabilit de instanta?
Raspunsul la intrebarea dvs. este pozitiv.
Personal, nu cred ca daca mama merge la scoala unde invata minorul, in pauza si il "vede si vorbeste cu el"...savarseste o infractiune...
Pauza la scoala, are 10 minute...
Ambii parinti au dreptul sa aiba legaturi personale cu minorul...iar daca mama copilului dvs. doreste sa ia copilul in alte zile decat cele incuviintate de catre instanta, atunci da, va puteti opune si puteti sa nu-i permiteti sa ia copilul la domiciliul acesteia.
Daca in schimb copilul dvs. va minte, va asigur ca in cele 10 min. cat il vede mama sa la scoala, acesta nu invata sa minta.Personal, cred ca va minte, in legatura cu acest aspect, pentru ca ii este teama de dvs. si stie ca nu sunteti de acord sa pastreze legaturi personale cu mama lui.
La fiecare scoala, din cate cunosc, exista un psiholog.Poate nu ar strica sa aflati ce se ascunde in spatele minciunilor spuse de copilul dvs....poate afectiunea mamei sale chiar ii lipseste...sau poate nu.Doar dvs. puteti afla ce se intampla...
De cand il cauta la scoala copilul este schimbat mult,nu mai este atent la ore.Cum sa il invat cinstea si omenia,cand de la ea invata sa faca miseleste totul,sa lucreze omul pe la spate.Si nu mi-se pare normal ca ea sa aiba contact cu el fara stirea mea,pentru ca orice se intampla cu copilul eu sunt tras la raspundere nu ea
La procesul pentru drept de vizita a fost audiat si copilul,unde a declarat ca nu vrea sa o vada sau sa vorbeasca cu ea,deacea i sa dat minimul care se putea da,ca sa il vada.Copilul si acum mi-a zis ca ii este foarte rusine cand trebuie sa stea cu ea in pauza.
Deacea am intrebat cum pot sa o opresc legal,sa il vada pe ascuns fara stirea mea.
De un an jumate am facut tratament la psiholog cu copilul,de cand la cautat ultima data ea,tot asa pe ascuns la gradinita si copilul sa speriat si incepuse sa faca pe el si acum luna trecuta cand a inceput sa il viziteze pe ascuns,copilul a avut aceasi reactie,adica a facut pe el din senin.Eu nu cred ca este corect ca eu sa ma lupt sa il fac bine si ea sa vina si sa isi bata joc de munca mea.Copilul a zis ca nu a spus acasa de vizitele ei de teama ca ea sa nu il ia si sa nu ma mai vada pe mine.
Eu cred ca cei care isi parasesc familiile nu ar trebui sa mai aiba contact cu ele,ei trebuie sa stie ce pierd cand fac pasul spre lumea dezmatului,nu trebuie sa sufere ceilalti pentru prostia lor,omul are suflet,numai ca in legi nu se tine cont de el,dar totusi trebuie sa fie si o cale legala de ai tine departe de noi
Nu exista asa ceva in legilatia noastra.
Si apoi, orice ar fi ramane totusi mama copilului ...sa nu mai vorbin de cea pe care ati ales-o responsabil sa faceti un copil, nu? Din pacate, alegerile noastre nu pot fi sterse cu buretele precum creta...