Acum, inteleg ca parerile sunt impartite:
Unii considera ca eu circulam cu masina, datorita faptului ca pur si simplu am descuiat-o si am pus o sacosa in ea.
Ceilalti (sau poate doar eu) considera masina parcata, ca in 'am gasit loc de parcare'. Practic nu era parcare DALLI platita, nu era pazita de vreun paznic, si nu era semn albastru cu un P alb in centru. Dar toata lumea din blocurile alea se refera la acea zona ca 'parcare'. pentru ca alcolo parchezi masina, cand te duci acasa pentru 12 ore.
din cele doua situatii, in mintea mea, rezulta doua concluzii diferite:
a) sunt vinovat pentru ca nu aveam asigurare, indifierent ce si cum, ce cautam cu sacosa intr-o masina neasigurata rca ?
b) sunt nevinovat pentru ca nu-mi permit asigurare la masina, cel putin deocamdata, drept urmare nici nu circul cu ea, si astept sa fac rost de bani sa circul. Dar o folosesc pe post de depozitare pentru sacose grele pe care nu vreau sa le sui 4 etaje fara lift. (carucior copil, cartofi, apa minerala)
Intr-un final rugamintea mea ar fi ca dumneavoastra sa ma luminati in care varianta ma aflu. Pentru ca nu e interesul meu sa dau declaratii false dar nici sa platesc ca fraierul doua alocatii de copil. Intentia mea nu e sa fac un 'fals in declaratii' (multumesc pentru atentionare, perspicace, zic) ci sa ma lamuresc: cand e parcarea parcare si cand e rca-ul necesar ?
Eu stiam ca legea este facuta in asa fel incat sa fie aplicabila.
Insa eu nu pot cumpara RCA, dar am masina, inseamna ca nu o pot descuia fara RCA ? mie mi se pare absurd, si imi place sa cred ca legile nu sunt absurde. si asta e mai presus de 1360 roni si 5 posturi pe un forum.
multumesc.
P.S.
Nu am gasit masina lovita in parcare. Eram in spate ma uitam sub ea sa vad daca curge ulei din diferentialul spate. SI da, era portiera deschisa, si da, masina vinovata de accident a lovit portiera aia, dupa ce a claxonat la ea... Si masina mea nu s-a miscat un milimetru, nici inainte, nici in timpul si nici dupa accident...