avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intregirea cererii de chemare in judecata dupa prima ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intregirea cererii de chemare in judecata dupa prima zi de infatisare

La primul termen de judecata reclamantul nu s-a prezentat. S-a dispus comunicarea intampinarii si s-au cerut relatii, la initiativa instantei, de la o institutie. In acest caz cred ca acest prim termen a fost si prima zi de infatisare, nu?
La al doilea termen reclamantul a comunicat inscrisuri catalogate de el mici precizari la actiune. Paratul a solicitat un termen in vederea studierii inscrisurilor. In urma studiului observa ca acestea, de fapt, completeaza cererea de chemare in judecata. Avand in vedere aceste aspecte, la al treilea termen paratul se mai poate opune intregirii actiunii, avand in vedere ca a trecut prima zi de infatisare?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:41, 15 Aprilie 2010
In acest caz, instanta va dispune amanarea pricinii si va comunica cererea modificata paratului, in vederea facerii intampinarii.
Prin urmare, trebuie sa se depuna o intampinare avand in vedere intregirea cererii de chemare in judecata.
Se poate opune, insa daca reclamantul a catalogat aceasta completare a actiunii ca fiind precizare a actiunii...judecatorul o va admite. Reclamantul este cel care fixeaza cadrul procesual si obiectul cererii.
depinde ce precizari a facut..pentru unele precizari ce sunt necesare in vederea clarificarii actiunii sale nu exista decadere
avocatPetre a scris:

"depinde ce precizari a facut..pentru unele precizari ce sunt necesare in vederea clarificarii actiunii sale nu exista decadere"

Reclamantul a cerut si reconstituirea dreptului de proprietate asupra altor terenuri in afara celor solicitate in cererea initiala!
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
Augusta2010, utilizator
actiunea fiind de revendicare? si indreptata impotriva mai multor persoane ce au fot ulterior introduse in cauza prin precizarile facute de reclamant? va dati seamca ca, daca nus tim si nu vedem actele noi speculam acum

Alte discuții în legătură

In atentia domnilor juristi cu experienta sunt economista si novice in materie de drept.va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa contina o intampinare? (vezi toată discuția)
Sanctiune lipsa calitate procesuala pasiva mh31 mh31 Buna ziua, Poate ma ajuta cineva cu niste lamuriri in legatura cu urmatoarea problema: societatea la care lucrez a fost actionata in judecata. In ... (vezi toată discuția)
Care pot fi consecintele nedepunerii intampinarii? SashaRo SashaRo In iunie 2007 am cumparat un apartament. in momentul cumpararii pe extrasul de carte funciara scria ca este grevat de sarcini. Aproape 2 ani mai tarziu, am ... (vezi toată discuția)