avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselatorie, escrocherie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselatorie, escrocherie?

Problema mea este urmatoarea: in urma cu doi ani de zile am cunoscut o femeie, care la foarte scurt timp a plecat in Africa pe motivul ca are ceva probleme de rezolvat, nu a mai venit,timp in care a inceput s aimi ceara sume de bani pe motive ca moare de foame, ca e bolnava, ca vine acasa. Fara sa imi dau seama ce intentii are i-am trimis bani care in timp s-au adunat la suma de 7000 euro. Precizez ca am toate dovezile necesare chitante, smsuri etc. Intrebarea mea este: la ce infractiune s eincadreaza? si intr-un eventual proces exista sanse sa imi recuperez banii?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:26, 15 Aprilie 2010
Totusi, prezentarea unei fapte mincinoase ca adevarata sau a unei fapte adevarata ca mincinoasa , in vederea obtinerii unui folos injust, creand o paguba materiala conduce la savarsirea infractiunii de inselaciune.
Odata depusa plangerea penala la politie, aceasta nu mai poate fi retrasa.

Pe cale civila, poate fi recuperat prejudiciul efectiv cauzat.

Succes.;)
Da, puteti incerca mai intai si o plangere la politie pentru inselaciune. Chiar daca sansele sa ajunga dupa gratii sunt minime, poate prezenta pe la sectie o va face sa isi revizuiasca atitudinea, sau macar poate obtineti vreo declaratie prin care respectiva sa recunoasca ceva, astfel incat sa va creeati probe in plus.
Daca nu reusiti nimic pe calea plangerii penale singura solutie ar fi o actiune civila.
Succes!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Problema va fi sa puteti dovedi cu ce titlu i-ati dat banii,adica daca exista o intelegere intre dvs,privind restituirea banilor,pentru ca aceasta daca veti formula plangere poate sa invoce ca banii i-ati dat cadou sau in contravaloarea unor servicii.
Daca puteti dovedi acesta cu probatorii,acte,martori,alte probatorii admise de lege,urmeaza sa formulati impotriva persoanei respective plangere penala pentru inselaciune,conf.art.215 c.pen,la politia competenta teritorial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înșelăciune în proces civil? GabrielFlorian11 GabrielFlorian11 O persoană mi a cerut bani sa i dau căci susținea că are fiica bolnavă. I am dat apoi am aflat ca i a băgat la pacanele. Îl pot da in judecata pentru ... (vezi toată discuția)
Am cumparat produs furat D.RaYne D.RaYne Am cumparat recent un produs de pe emag, vandut si distribuit de acestia, nu de o parte terta. Din nenumarate incercari esuate de a Inregistra produsul, a ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati razz. razz. daca am dat o suma de bani fara nicio chitanta iar acesta refuza sa mii innapoieza pot sa-i mai recuperez? (vezi toată discuția)