Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare pers. peste 48 ani

Am in proba o persoana peste 48 ani. Momentan are cartea de munca la alta firma. Am auzit ca firmele care angajeaza someri peste 48 ani beneficiaza de ajutor din partea statului (egal cu salariul minim pe economie), pentru un an de zile. Va rog sa-mi spuneti care este procedura de a beneficia de acest ajutor si care ar fi pasii de parcurs.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: anel , utilizator 17:08, 19 Februarie 2007
Mergeti la oficiul de somaj de care apartineti, unde se face un contract pentru a beneficia de subventionarea de la bugetul asigurarilor de somaj. Se completeaza un formular, iar documentele necesare vi se solicita si se anexeaza la contract.
Apoi lunar se face o raportare, care pe langa declaratia ce se depune la somaj, contine formularul de raportare si copie de pe statul de plata si OP/FV de plata a cotei de 1% achitata de societate pentru toti salariatii. Atentie insa ca daca angajati persoane pentru care obtineti subventie, nu aveti voie sa le disponibilizati. Singura solutie de incetare a raporturilor de munca, este demisia!!
Mergeti la oficiul de somaj de care apartineti, unde se face un contract pentru a beneficia de subventionarea de la bugetul asigurarilor de somaj. Se completeaza un formular, iar documentele necesare vi se solicita si se anexeaza la contract.
Apoi lunar se face o raportare, care pe langa declaratia ce se depune la somaj, contine formularul de raportare si copie de pe statul de plata si OP/FV de plata a cotei de 1% achitata de societate pentru toti salariatii. Atentie insa ca daca angajati persoane pentru care obtineti subventie, nu aveti voie sa le disponibilizati. Singura solutie de incetare a raporturilor de munca, este demisia!!
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri despre angajatii unei asociatii de proprietari lorelena1306 lorelena1306 Urmeaza sa fiu administrator cu Contract Individual de Munca al unei asociatii de proprietari. Sunt inregistrata in Revisal, ANAF. 1.Ce formulare trebuie ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa demisie si apoi concediere roxyalexandru roxyalexandru dupa munca intr-o firma timp de 9 ani, demisia din aceasta firma, angajare dupa o saptamana la alta firma si apoi concediere dupa 2 luni, se poate lua somaj? ... (vezi toată discuția)
Leg.76/2002 chiritaion chiritaion Buna ziua Am 48 ani.Sunt in somaj din 16.05.2011 dupa 30 ani de munca.Daca gasesc un loc de munca,angajatorul este obligat sa ma mentina in serviciu 2 ani ... (vezi toată discuția)