avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Grefier arhivar - bibliografie concurs: regulament ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Grefier arhivar - bibliografie concurs: regulament interior parchet

Buna ziua!

Vreau sa ma inscriu la concursul pt ocuparea postului de grefier arhivar la pca craiova si printre subiectele tematicii de concurs imi trebuie si Ordinul nr.529/C/21.02.2007 privind regulamentele interioare in parchete, pe care pur si simplu nu il gasesc nicaieri! ce gasesc pe net sunt numai anunturi de concurs din diverse locatii #-o#-o#-o

il are cineva?

Cel mai recent răspuns: relav_2010 , utilizator 14:14, 27 Septembrie 2010
merci!
bafta si spor la inv!

multumesc frumos
sunt interesat si eu de acest :Ordinul nr.529/C/21.02.2007 privind aprobarea Regulamentului de ordine interioară al parchetelor,dac il are cineva si poate sa il trimita la adresa de e-mail:stelianbalasoiu@gmail.com ,a-s fi tare recunoscator.Multumesc
In Regulamentul de mai sus se preciseaza ca:

„(…)
(2) Din Ministerul Public fac parte: Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, parchetele de pe lângă curţile de apel, parchetele de pe lângă tribunale, parchetele de pe lângă tribunalele pentru minori şi familie, parchetele de pe lângă judecătorii şi parchetele militare, conform organigramei prevăzute în anexă.
(3) Parchetele militare sunt organizate după cum urmează: Secţia parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel; Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Teritorial şi parchetele militare de pe lângă tribunalele militare.
(….)
TITLUL II
Ierarhia funcţiilor din cadrul Ministerului Public
(…)
(6) Parchetul de pe lângă tribunal are următoarea structură ierarhică privind procurorii:
a) prim-procuror;
b) prim-procuror adjunct;
c) procuror şef secţie;
d) procuror şef serviciu, acolo unde este cazul;
e) procuror şef birou, acolo unde este cazul;
f) procuror.
(…)
(8) Parchetul de pe lângă judecătorie are următoarea structură ierarhică privind procurorii:
a) prim-procuror;
b) prim-procuror adjunct;
c) procuror şef secţie, după caz;
d) procuror.
(9) Dispoziţiile alin. (5), (6) şi (8) se aplică în mod corespunzător şi parchetelor militare.
(10) Procurorii din fiecare parchet sunt subordonaţi conducătorului structurii de parchet respective.
(11) Conducătorul fiecărui parchet este subordonat conducătorului structurii de parchet ierarhic superioare din aceeaşi circumscripţie.
(12) Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie exercită controlul asupra tuturor procurorilor din subordine, direct sau prin procurori anume desemnaţi.
(…)”


De asemenea in Codul de procedura penala este prevazut:

„Art. 278: Plangerea contra actelor procurorului
(1) Plangerea impotriva masurilor luate sau a actelor efectuate de procuror ori efectuate pe baza dispozitiilor date de acesta se rezolva de prim-procurorul parchetului sau, dupa caz, de procurorul general al parchetului de pe langa curtea de apel ori de procurorul sef de sectie al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
(2) In cazul cand masurile si actele sunt ale prim-procurorului ori ale procurorului general al parchetului de pe langa curtea de apel sau ale procurorului sef de sectie al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ori au fost luate sau efectuate pe baza dispozitiilor date de catre acestia, plangerea se rezolva de procurorul ierarhic superior.
(3) In cazul rezolutiei de neincepere a urmaririi penale sau al ordonantei ori, dupa caz, al rezolutiei de clasare, de scoatere de sub urmarire penala sau de incetare a urmaririi penale, plangerea se face in termen de 20 de zile de la comunicarea copiei de pe ordonanta sau rezolutie, persoanelor interesate, potrivit art. 228 alin. 6, art. 246 alin. 1 si art. 249 alin. 2.”

Va rog sa ne spuneti:
cui trebuie adresata plangerea impotriva masurii de “arhivare” al unui denunt, daca aceasta masura este semnata de prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Zalau?

Mai précis: cine este “procurorul ierarhic superior”?


( Nedumerirea este generat de faptul ca in Art.278, de mai sus, nu este mentionat nicaieri cuvantul “tribunal”)


Multumim.
Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2010
relav_2010, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista procuror general ca sa respinga cererea de stramutare a dosarului penal cf. art. 326 din cpp? eusaisapte eusaisapte exista procuror general ca sa respinga cererea de stramutare a dosarului penal cf. art. 326 din CPP? cererea a fost respinsa de prim-adjunct al procurorului ... (vezi toată discuția)
Post de grefier prin concurs iulianapaduret iulianapaduret Buna ziua! Am terminat facultatea de comunicare si relatii publice la ,,U.Danubius\\"Galati si acum urmez masterul la aceeasi universitate,specializarea ... (vezi toată discuția)
Procurori castelana castelana Buna ziua! Spuneti-mi va rog, cine controleaza activitatea procurorilor si conform carei legi? Va multumesc (vezi toată discuția)