avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce inteleg oamenii prin ,,avocat bun''?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce inteleg oamenii prin ,,avocat bun''?

Ce inteleg oamenii prin ,,avocat bun''?Ma refer la procesul penal.
Este o intrebare la care raspunsul nu este deloc clar.Oare ne-am putea edifica?

Spre exemplu, unii oameni zic ca sunt avocati buni cei care au un local in centrul Bucurestiului, altii spun ca cei ce au o vila ( mostenita), altii zic ca sunt avocati buni cei care au fost politisti, procurori sau judecatori, s.a.m.d.
Oare se poate da o definitie ( ne o definitie legala..., evident)
dpmdv, notiunea de "avocat bun" nu ar trebui sa aiba nimic de a face, nici cu onorariul, nici cu biroul, nici cu castigarea procesului.
el trebuie sa fie doar un avocat corect, cinstit, care isi face treaba cu profesionalism, care isi pregateste cazurile cu maxima atentie si interes.
r.gabi a scris:

Cred ca am sa il contrazic pe dl.avocat care pare tentat la aprecieri generaliste.
Judecatorii se arata plictisiti cand este vorba despre avocati nepregatiti, terni,plictisiti sau uneori prea indestulati ca sa ii mai intereseze rezultatele muncii lor.

in egala masura, sunt foarte multi judecatori care sunt foarte iritati atunci cand in fata lor apare un avocat bun, care ridica probleme. cunosc cazuri concrete !!! credeti-ma ...
in ce ii priveste pe non-juristi, in proportie covarsitoare au o perceptie total eronata despre ce inseamna avocat bun.
de regula, confunda avocatul bun cu avocatul care le-a castigat procesul.
sau, mai rau, confunda avocatul bun cu avocatii celebri, care - cum spunea si cineva anterior - de foarte multe ori nu fac nimic pt clientul lor, in afara, desigur, de a-i lua foarte multi bani !
din nou o spun: cunosc enorm de multe cazuri.
Am citit pareri si pareri… Dar nu am citit ce intelege @avocat_lascoschi@yahoo.com prin “avocat bun”. Sigur, ar putea spune: “eu sunt un avocat bun si o dovedesc din plin pe acest forum sfatuind utilizatorii sa isi “ia” avocat platit si - uneori - repet ceea ce au spus altii, cu alte cuvinte”.

Asadar: ce intelegeti dv, @avocat_lascoschi@yahoo.com prin avocat bun?

Majoritatea si-au exprimat punctul de vedere – mai putin dv; sau… n-am inteles eu…?!
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2010
ContSters20980, utilizator
Eu inca nu mi-am exprimat parerea, dar este undeva aproape de cea exprimata de Luckystar.
Daca tot trebuie sa raspund la provocari nu o pot face...

Alte discuții în legătură

Cum se gasesc cazuri si clienti ca avocat? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Stateam si ma gandeam... chiar daca as fi cel mai tare avocat, as sti foarte bine meseria asta pana la urma cum as putea munci daca nu as avea ... (vezi toată discuția)
Cat esti avocat stagiar................ OANA GORAN OANA GORAN pe perioada de stagiatura priesti bani?? din dosarele pe care ti le da maestrul sau din ce traiesti?? (vezi toată discuția)
Avocat dedicat profesiei laurasimona laurasimona Buna ziua, 1. Cunoaste cineva un avocat in Bucuresti, care sa practice avocatura din pasiune si nu din interes? :) ( Nu vreau sa se simta nimeni ofensat ... (vezi toată discuția)