avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce inteleg oamenii prin ,,avocat bun''?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce inteleg oamenii prin ,,avocat bun''?

Ce inteleg oamenii prin ,,avocat bun''?Ma refer la procesul penal.
Este o intrebare la care raspunsul nu este deloc clar.Oare ne-am putea edifica?

Spre exemplu, unii oameni zic ca sunt avocati buni cei care au un local in centrul Bucurestiului, altii spun ca cei ce au o vila ( mostenita), altii zic ca sunt avocati buni cei care au fost politisti, procurori sau judecatori, s.a.m.d.
Oare se poate da o definitie ( ne o definitie legala..., evident)
:oops:
Cum adica?! Nu puteti scrie o posibila definitie a avocatului bun pentru ca trebuie sa raspundeti la provocari??! Nu! Un avocat bun zi de zi raspunde la provocari dar poate enunta o definitie… mai ales cand insusi lanseaza provocarea!
Zic si eu…:tomato:
eu mi-am zis parerea trope_doi?
avocatul bun este acela caruia i se confirma consultatia/actiunea, pe de o parte si pe de alta ---mai ales--reuseste sa-si incaseze onorariul integral ( nu numai avansul) fara probleme/executari:D
Sigur, @llika…
Dorinta mea este de a afla si parerea persoanei care a lansat provocarea! Pentru ca este o provocare – si pentru faptul ca ne “aflam” pe un site tematic…
trope_doi a scris:

:oops:
Cum adica?! Nu puteti scrie o posibila definitie a avocatului bun pentru ca trebuie sa raspundeti la provocari??! Nu! Un avocat bun zi de zi raspunde la provocari dar poate enunta o definitie… mai ales cand insusi lanseaza provocarea!
Zic si eu…:tomato:

Daca veti analiza ceea ce am scris in aproape toate topicurile veti putea constata ca am evitat acest termen.

Veti avea si parerea mea, dar mai astept...
Topicul ma interesa pentru a afla cum considera oamenii...intrucat parerea mea este ferma...
Am analizat, @avocat_lascoschi@yahoo.com! Tocmai de aceea as fi vrut sa cunosc parerea dv despre ceea ce inseamana un “avocat bun”.
Nu ma provocati, va rog… :acute: Dati-mi definitia, va rog! Pot oferi o multime de exemple (raspunsuri postate pe acest forum) care ar arata ce inseamana un avocat… mediocru… si, prin “excludere”, vom putea ajunge la definitia “avocatului bun”. :yes:
Crancena provocare ati lansat! Dar am convingerea ca tot in… coada de peste va ramane… B-)
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2010
trope_doi, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum se gasesc cazuri si clienti ca avocat? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Stateam si ma gandeam... chiar daca as fi cel mai tare avocat, as sti foarte bine meseria asta pana la urma cum as putea munci daca nu as avea ... (vezi toată discuția)
Cat esti avocat stagiar................ OANA GORAN OANA GORAN pe perioada de stagiatura priesti bani?? din dosarele pe care ti le da maestrul sau din ce traiesti?? (vezi toată discuția)
Avocat dedicat profesiei laurasimona laurasimona Buna ziua, 1. Cunoaste cineva un avocat in Bucuresti, care sa practice avocatura din pasiune si nu din interes? :) ( Nu vreau sa se simta nimeni ofensat ... (vezi toată discuția)