avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Avize, autorizatii spatiu comercial
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Avize, autorizatii spatiu comercial

Buna ziua! Firma la care liucrez a inchiriat un spatiu comercial (in Bucuresti) unde urmeaza sa desfasuram activitatea Jocuri de noroc si pariuri sportive (CAEN: 9271). Spatiul se afla la parterul unui bloc de locuinte, (construit inainte de 1989, destinatia comerciala din proiect), este debransat de la utilitati (gaz, curent electric si termoficare). Fostul chirias are datorii la Electrica si nu este de gasit (nici macar la sediul social cunoscut).
Intrebarile mele sunt:
1 - avem nevoie de acordul locatarilor/asociatiei de proprietari pentru desfasurarea activitatii sus-amintite?
2 - Electrica ne poate conditiona bransarea la reteaua de distributie a energiei electrice de achitarea debitelor restante?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cabinet Av. Irina Rosulescu , Avocat 20:36, 24 Februarie 2007
Si in acest caz crezi ca nu este din moment ce din faza de proiect avea destinatie comerciala?:O
:-/ Pe mine ma surprinde faptul ca toti care doresc sa deschida afaceri nu citesc Legile . Daca un spatiu comercial este situat la parterul unui bloc destinat pt locuinte se supune L.114/1996 complectat ulterior ,cititi cu atentie art.64 din capitolul lX al legii mentionate si trageti concluziile . dar mai inainte documentati-va asupra faptului ca obietul activitatii comerciale este foarte diferit si ca sunt legi care interzic activitati comerciale in blocuri de locuit sau le impun anumite coditii .Mai ales ca de acum inaite ne vom supune si unor legi comunitare ....
~ Conținut șters la cerere ~


1. eu stiu ca se cere acordul locatarilor indiferent de destinatie.
2. nu trebuie, ca nu iti apartine debitul

apropo de pariuri sportive, trebuie atutorizatii speciale (nu ma refer la autorizare Registrul comertului) pentru agentie de pariuri?


1. Cf art. 64 L 114/1996 "Schimbarea destinaţiei locuinţelor, precum şi a spaţiilor cu altă destinaţie situate în clădiri colective se poate face numai cu acordul proprietarului sau al asociaţiei de proprietari. În vederea efectuării acestei schimbări, este necesar avizul favorabil al proprietarilor şi, după caz, al titularilor contractelor de închiriere din locuinţele cu care se învecinează, pe plan orizontal şi vertical, spaţiul supus schimbării. " Daca spatiul avea destinatie comerciala nu mai trebuie acordul asociatiei de proprietari, daca nu trebuie
2. Nu, pt ce debitul nu va apartine

Pt. Officelav
Pt autorizatii jocuri de noroc, cum sunt si pariurile sportive, vezi HG nr. 251/1999
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Februarie 2007
Cabinet Av. Irina Rosulescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier Jvs81 Jvs81 Buna.In vedere deschiderii unei pizzerii pentru a obține autorizație de la primărie mi sa cerut sa aduc acordul proprietarilor din acel bloc... Acum ... (vezi toată discuția)
Schimbare activitate spațiu comercial parterul blocului M@r1us M@r1us Bună ziua, vă cer sfatul cu privire la următoarea problemă. Până în luna Februarie 2020, la parterul blocului a funcționat un magazin alimentar, blocul ... (vezi toată discuția)
Inchiriere locuinta marcel1995 marcel1995 Eu ca propietarul (persoana fizica ) unui spatiu cu destinatie LOCUINTA am dreptul sa inchiriez ca si spatiu pt petrecere privata ,2. sau am dreptul sa cazez ... (vezi toată discuția)