avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Am licitat pentru un telefon original si am primit o ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Am licitat pentru un telefon original si am primit o replica - ce se poate face?

spuneti_mi va rog eu am licitat pt un telefon original si mi a trimis o replica?pot sa ii dau pe mane politie sau sa il dau in judecata ,pot sa ii fac ceva ca sa imi recuperez banii????????????????????????????????
Cel mai recent răspuns: Bogdan Tulai , utilizator 11:23, 21 Aprilie 2010
Plangere penala pentru inselaciune si publicitate mincinoasa.
si pentru asa ceva se poate face inchisoare?sau ce masuri se iau?
Art. 297 Cod penal
Falsificarea ori substituirea de mărfuri sau orice alte produse, precum şi expunerea spre vânzare sau vânzarea de asemenea bunuri, cunoscând că sunt falsificate ori substituite, se pedepsesc cu închisoare de la unu la 7 ani.
Iar publicitatea inselatoare se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 30.000 lei, sesizarea facandu-se la Ministerul Finantelor, conform Legii nr. 158/2008.
si ce dovezi imi trebuie ca sa demonstrez?cu ce anume pot sa dovedesc inselaciunea?
Dati un screen-print de pe pagina lor de internet, factura/chitanta si bunul pe care l-ati achizitionat, diferit de cel prezentat pe site.
In rest, se vor ocupa cei de la politie. Puteti face plangere in acelasi timp si la politie si la garda financiara.

Alte discuții în legătură

Fals in declaratii la politist aidu aidu Am citit declaratia data de faptuitor (persoana impotriva careia am formulat plangere penala pt inselaciune) organelor de cercetare. In acea declaratie a ... (vezi toată discuția)
Ma numesc flaviu. pe data 1 decembrie 2020 am contactat un vânzător ... Flaviu12 Flaviu12 Ma numesc Flaviu. Pe data 1 decembrie 2020 am contactat un vânzător pe website-ul de anunțuri olx.ro pentru achiziționarea unui produs,respectiv telefon ... (vezi toată discuția)
Inselaciune cu privire la calitatea marfurilor noul cod penal BiancaTudose BiancaTudose Nu gasesc infractiunea de inselaciune cu privire la calitatea marfurilor in noul cod penal. In vechiul cod penal era la art. 297 . Ma poate ajuta cineva? (vezi toată discuția)