avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... radiere srl
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

radiere srl

cum se face radierea unei firme care nu a avut activitate niciodata?
firma a fost înfiintată în anul 2005
au fost depuse declaratii ca nu a avut activitate
anaf a declarat-o inactivă din mai 2009
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 18:11, 18 Aprilie 2010
orlandoseb a scris:

nu am depus nici un bilant contabil niciodata la orc
şi totusi firma nu a fost dizolvata
chiar daca nu a avut deloc activitate şi nici datorii
cu fiscul
fiind scutita de depunere de declaratii

Nu exista obligatia ca ONRC sa va dizolve societatea, Referitor la depunerea declaratiilor nici o firma nu este scutita !!
Vi se dizolvă firma,doar dacă nu depuneţi bilanţul timp de 3 ani la ORC, suspendarea firmei pe 3 ani nu duce la dizolvarea automată.

Pt bote marius
unde este scris termenul de 3 ani !!??
Buna dimineata.
Exprimarea corectă este ,,societatea se dizolvă dacă nu a depus timp de 6 luni de la expirarea termenelor legale,situaţiile financiare la ORC ". Faptul acesta trebuie să fie de trei ori , adică 3 ani. Este specificat în legislaţie, art.237 din Legea 31/1990.Nu aşa lucraţi şi dvs.?
Având în vedere că bilanţul se depune o dată pe an, nu de mai multe ori, e logic că în 3 ani bilanţul se depune de 3 ori.
Când spui 3 ani te referi la ,,3 ori " în materie de bilanţuri .
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
,,societatea se dizolvă dacă nu a depus timp de 6 luni de la expirarea termenelor legale,situaţiile financiare la ORC ".

Intre ghilimele ati citat aproximativ din art 237
"Art. 237. - (1) La cererea oricărei persoane interesate, precum şi a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, tribunalul va putea pronunţa dizolvarea societăţii în cazurile în care:
a) societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot întruni;
b) societatea nu a depus, în cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale, situaţiile financiare anuale sau alte acte care, potrivit legii, se depun la oficiul registrului comerţului; "

Faptul acesta trebuie să fie de trei ori , adică 3 ani. Este specificat în legislaţie, art.237 din Legea 31/1990

In legea 31/1990 art 237 nu prevede asa ceva!! - este deajuns si un bilant nedepus in termen si in acest sens am un caz concret !!
Buna ziua.
Am mai citit o dată ultima variantă la Legii 31/1990 si intr-adevar ,la 237.1. nu apare conditia de 3 ani,scrie doar de 6 luni pentru termenul de depunere.
Dar de ce se mai vorbeşte atunci de varianta aceea cu 3 ori de nedepunere a bilanţului, în practică nu se utilizează oare şi varianta aceea cu 3 ori de nedepunere a bilanţului?

Apropo dl.Stoica,spuneti-mi şi mie vă rog părerea dvs.despre programul de administrării a lichidării pe care lichidatorul trebuie să-l facă în 30 de zile de la numire .Apropo,30 de zile sunt de la numirea în instanţă sau de la comunicarea către lichidator a încheierii de numire ? Dacă spre exemplu,comunicarea se face la 20 de zile de la numire,îi mai rămân practic 10 zile pentru lucru.
De aceea cred că 30 de zile sunt de la înştiinţarea prin adresă a lichidatorului,când a luat la cunoştinţă efectiv de numire , nu de la data încheierii Tribunalului .
ªi zilele acestea sunt calendaristice sau lucrătoare ?
Dacă firma nu are bunuri sau are nişte bunuri uzate moral şi fizic ,deci nemaiavând ce să se valorifice, se mai face acest program ?
Multumesc frumos .
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
Nu cunosc ce se intampla in tara dar ORC Bucuresti introduce cereri de dizolvare pt 2 bilanturi nedepuse (datorita volumului mare de soc cu probleme)
Exemplul de care aminteam s-a intamplat in ilfov pt un bilant nedepus mai precis declaratie de inactivitate - soc s-a costituit in noiembrie si nu a desfasurat activitate in perioada nov-dec
programul de administrării a lichidării pe care lichidatorul trebuie să-l facă în 30 de zile de la numire

Nu stiu la ce program va referiti ??
Poate raportul la 30 zile in conformitate cu art 54 ??

Alte discuții în legătură

Societate comerciala activa sau inchisa? sbgkd sbgkd Buna... Detin o societate comerciala din 1995,in anul 1998 a-m depus o cerere la finante ptr. inchidere temporara,ulterior a aparut problema cu marirea ... (vezi toată discuția)
Firma dizolvata nicoga nicoga Am solicitat informatii la Registrul Comertului; mi s-a comunicast ca firma este dizolvata. Stiam ca dizolvarea este insotita de lichidare. Ce sa inteleg, ... (vezi toată discuția)
Lichidare, insolventa....cesiune parti sociale Duddi Duddi Buna ziua In anul 2005 am infiintat o societate comerciala, SRL din care fac parte 2 asociati, ambii administratori. Eu m\'am restrat din societate pentru ca ... (vezi toată discuția)