avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Anulare actiune ca netimbrata - Un sfat va rog. Cum sa ...
Discuție deschisă în Executare silită

Anulare actiune ca netimbrata - Un sfat va rog. Cum sa procedez ?

A.Am depus 2 contestatii la executare efectuate de acelasi executor judecatoresc, dosarele fiind diferite, si pentru care nu a fost respectata procedura stabilita de c.p.c. referitor la executarea silita, in special referitoare la incuviintarea instantei. Am solicitat anularea actelor de executare.

B. Intrucat nu stiam cum a repartizat instanta dosarele am depus cerere de amanare a primului termen de INFATISARE, nu de judecata, pentru consultarea dosarelor, anterior timbrarii actiunilor.

C. Intr-un dosar mi-a fost admisa cererea de amanare pt consultare dosar, si am timbrat ulterior procesul fiind pe rol, iar in celalalt intr-un dosar nu s-a tinut cont de ea, si mi-a fost respinsa actiunea ca netimbrata, iar sentinta nu mi-a fost comunicata, decat la cererea mea ulterioara. Ulterior am achitat si taxa de timbru, dar nu am depus-o inca la dosar.

Cum este mai bine sa procedez acum ? :-/

1.Sa declar recurs impotriva primei sentinte si sa depun si dovada timbrarii ? ( asta pentru ca deja la instanta a fost depus dosarul de executare)
2. Sau sa introduc iar actiunea si sa depun totodata si dovada timbrarii ?

Si inca ceva. Totusi cele doua dosare au ceva in comun, si poate ca ar fi mai util pt instanta sa analizeze cauza sub ambele aspecte deodata.

3. Este posibil sa comasez cele doua cauze ? Cum sa procedez in cazul acesta ? #-o

3.a. Sa depun cererea nr. 2, timbrata, la primul dosar care deja este pe rol ?
3.b. Sau sa depun inca o data cererea nr. 2 timbrata, iar apoi sa solicit comasarea cauzelor, si astfel sa fie repartizat la alta instanta de judecata ? :slap:

Pentru ca as vrea totusi si sa scap de instanta care judeca in prezent cererea mea nr. 1, intrucat mi-a facut numai probleme, una dintre ele fiind aceea ca m-a avertizat prin citatie ca daca mai depun documentele pe e-mail, ma amendeaza. :stunned: :slap: :stunned:
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
Krissia ., Alte profesii
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 21:50, 28 Aprilie 2010
Eu va dau un exemplu.Am avut o actiune la care achitasem taxa de timbru dar am intarziat...
Am spus la instanta ca am venit si eu...
Instanta s-a uitat sa vada despre ce dosar este vorba si a spus ca nu este platita taxa de timbru.Eu am scpus ca am chitanta in geanta.Instanta a zis ca e prea tarziu...
Am redeschis proces si am castigat.

Trei ani mai tarziu intalnesc aceeasi instanta la primul termen la care sunt angajat si cer suspendarea cauzei.Instanta invoca o exceptie pe care si-o admite...singura...
Recursul se admite si se trimite cauza spre rejudecare...
Cateodata important este finalul...

avocat Claudiu Lascoschi
Hahaha. Ce "dragut". Da asa e. Sper sa fie bine si la mine tot la final.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri in recurs emil6702 emil6702 1.Daca o cauza a fost anulata pentru netimbrare, timbrarea se poate face in recurs? 2. Paratul sau paratii pot declara recurs pentru completarea hotararii si ... (vezi toată discuția)
Taxe de timbru handsu handsu Daca in fond cererea de chemare in judecata a fost anulata pentru netimbrare , instanta stabilind termen de recurs , iar dupa declarare acesta poate fi respins ... (vezi toată discuția)
Respingere recurs arinaioana arinaioana Buna ziua, Am facut recurs la o incheiere data de un complet de judecata si mi-a fost respins pe exceptia tardivitatii. Incheierea a fost data in ... (vezi toată discuția)