avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... despagubiri materiale si morale pentru lovituri?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

despagubiri materiale si morale pentru lovituri?

in cazul unei loviri, pentru a renunta la proces, daca partile se inteleg, este legal sa ceri despagubiri morale si materiale (cheltuieli de spitalizare, investigatii medicale, pierderea unui numar de zile de la locul de munca? exista o limita pentru aceste despagubiri?
Ceea ce va zice Avocatkiten, este total eronat.
Incercati sa vorbiti cu un avocat care chiar va poate reprezenta...
Din cauza aberatiilor unor astfel de avocati instantele nu acorda nimic...
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Ceea ce va zice Avocatkiten, este total eronat.
Incercati sa vorbiti cu un avocat care chiar va poate reprezenta...
Din cauza aberatiilor unor astfel de avocati instantele nu acorda nimic...

Cu tot respectul,dar dovediti. din punct de vedere juridic ca afirmatiile d-nei avocat sunt eronate.
Nu trebuie sa platiti "polite"pentru simplul fapt ca un alt avocat are alte pareri decat dvs>Este a treia postare de acest fel a dlui avocat..

Actele la care se refera d-na avocat sunt actele care in general atesta diferitele cheltuieli facute de partile civile in situatiile in care acestea au fost pagubite ca urmare a unor acte de violenta din partea celor chemati in judecata de acestea ,indiferent de incadrarea juridica a faptelor.
Toate cheltuielile ocazionate de ingrijiri,tratamente(incluzand si medicamentatia),refacere,transport la spital si acasa,costul unor acte si proceduri judiciare,etc.se dovedesc cu chitante sau/si cu alte mijloace de proba.

mda, colega myra vasilescu are dreptate. chitantele sunt foarte importante.
sincer, nu inteleg opinia colegului lascoschi, poate o detaliza ...
(si imi place sa cred ca nu se "platesc polite" aici )
interventie moderator

@ Dragi colegi, domnule Laschoschi , haideti sa nu ne exprimam necolegial, rautacios , la adresa altor colegi care au, ca si dvs.., dreptul la opinie . Daca ceva vi se pare eronat, ar fi bine sa argumentati si nimic nu va impiedica sa oferiti dvs. solutia. Aceasta nu este o speta atat de complexa , si toate variantele expuse de colegi, inclusiv de Myra, pot fi viabile. Va multumesc ,
Iata o speta in care medierea poate avea succes si sa fie benefica pentru ambele parti.
Acordul de mediere ramane confidential, in fata organelor judiciare fiind necesar procesul verbal, incheiat de mediator, prin care se constata intelegerea partilor, fara divulgarea acordului de mediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere plangere mariuscrisan mariuscrisan Baiatul meu a fost la un majorat intr-un sat. Acolo l-a injurat pe unul dintre cei prezenti. Un prieten de-al celui injurat i-a dat un pumn in mandibla. S-a ... (vezi toată discuția)
Ordonanta, amenda administrativa - nu se specifica despagubiri pentru partea vatamata PANTOIANU PANTOIANU Fiul meu a fost batut de un coleg. i-am scos cerificat m.l. in care i s-a dat 3 zile de ingrijiri medicale. in plangerea pe care am facut-o am solicitat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma numesc gabriel am 47 ani din bucuresti. am fost ... Gabriel74com Gabriel74com Buna ziua. Ma numesc Gabriel am 47 ani din Bucuresti. Am fost agresat in septembrie intr-un supermarket. Din cauza lovirilor primite am pierdut 4 dinti ... (vezi toată discuția)