avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA este deductibil tva-ul din facturile de leasing pt ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

este deductibil tva-ul din facturile de leasing pt achizitia unui autoturism?

din codul fiscal am inteles ca nu este deductibil tva-ul din achizitia de autoturisme deci nici din facturile de leasing pentru acest tip de achizitie este corect sau nu?
Daca am fost ironic, va rog sa acceptati scuzele mele, scopul meu era sa produc o discutie constructiva si sa descurajez oamenii sa mai plateasca bani la stat acolo unde nu este necesar.

In ceea ce priveste leasingul, acesta este destul de ok definit prin OMFP 3055/2009 si sunt foarte de acord cu dv. "in sensul tva , se considera prestare de servicii , si nu achizitie"

Oricum ideea de baza este ca orice cheltuiala care genereaza un venit impozabil este deductibila. Altfel se numeste dubla impozitare.

In completare, este bine si de intocmit registrul mijoacelor fixe si sa se mentioneze in, el pentru fiecare mijloc in parte cota procentuala de folosinta in tinteres de serviciu si diferenta in tinteres propriu. si de acolo sa plece corectia asupra TVA-ului.

Ex. cumpar o cladire in leasing si 60% o folosesc pe post de birouri iar 30% ca locuinta personala. Automat trebuie sa corectez TVA-ul cu procentele aferente, precum si cheltuielile cu amortizarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva leasing si cheltuieli aferente rallia rallia Buna seara, rog luminati-ma,ca tare mi se par incurcate caile iadului!!!!..:Onu sunt de specialitate ,economic vorbind.. CAZ: Un srl cu 2 asociati, fara ... (vezi toată discuția)
Tva LIDIAD LIDIAD imi poate spune cineva daca pt un autoturism folosit de director este deductibila tva aferent valorii reziduale? (vezi toată discuția)
Tva leasing ddmn ddmn se mai deduce tva-ul din leasing-uri ? (vezi toată discuția)