Profesie si bani impreuna? Imediat dupa ce termini scoala? In acest domeniu , la inceput, e greu sa lucrezi chiar daca mai aduci ceva banuti de acasa...
Daca vrei sa te angajezi, ai nevoie de ...vechime.E prima conditie.Si de unde vechime daca abia s-a uscat cerneala pe diploma?Daca ti-e draga meseria asta, sigur vei astepta pana vei avea si bani multi.
Oameni buni, asa e si afara... Toata lumea cere experienta. Nici eu nu vreau un colaborator care a fost cocolositul mamei, cum naiba sa iau un om pe care sa il invat, inainte de meserie, cum se opereaza toate aparatele de birotica...
Nu inteleg cum adica nu poti avea experienta daca abia ai iesit din scoala. Eu lucrez din liceu, din vacanta dintre a X-a si a XI-a. Normal ca am avut experienta, chiar inainte de a-mi lua diploma de la facultate. E stupid sa crezi ca un om va muta muntii din loc in profesie, va invata si se va chinui pentru el si pentru cabinetul in care lucreaza, cand in timpul facultatii nu si-a cautat macar un loc lejer de munca pe la vreun call center. Nici nu sunt prost platite astea.
Cu privire la experienta in domeniu, cel mai mult se cauta astazi stagiari, la inceputul carierei. Eu am fost si am luat interviu la care se cereau 2 ani vechime si nu aveam decat 2 luni in domeniu.
Cu privire la bani, eu nu am cerut de-acasa, dupa cum am spus chiar am castigat bani, si daca nu erau multi, imi ajungeau sa ma intretin chiar cand eram stagiar. Nu de la primul cabinet, dar ma descurcam si atunci.
Si daca iti place meseria, nu astepti sa castigi bani. Daca iti plac banii astepti asta.
N-am vrut sa jignesc pe nimeni, dar suntem cam comozi noi, avocatii, si dac-am putea sa le avem pe toate fara stres...