avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de servitute! Se poate scapa de el in urmatoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de servitute! Se poate scapa de el in urmatoarea situatie data?

Am cumparat, cu buna stiinta, o proprietate (casa si teren ) cu o micuta "buba" juridica, care in fapt nu ma deranjeaza deloc deoarece nu vreau sa revind, insa as vrea sa stiu daca pot sa scap de ea.
In cartea funciara apare un drept de servitute prin gradina mea pt un imobil din spatele casei, drept de servitute ce dateaza din 1937.Mentionez ca cele doua proprietati sunt delimitate de un rau.
In fapt, acest drept de servitute nu mai este folosit de zeci de ani, deoarece imobilul beneficiar a fost vandut si revindut iar noii proprietari si-au facut prin alta parte drum de acces (chiar si pt. masina).Deci, de zeci de ani nu se mai foloseste nimeni de acest "drept de servitute".
1- Se poate rezolva asta direct la cartea funciara pe cale amiabila daca face cerere proprietarul respectiv?
2- Daca nu vrea, se poate face o actiune judecatoreasca si ce sanse de castig am?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
hd76avr, utilizator
Cel mai recent răspuns: hd76avr , utilizator 22:43, 22 Aprilie 2010
:D Si eu cred ca lipseste.
Daca este de acord proprietarul respectiv mergeti la notar. E mai rapid.
Radusava - ati dorit sa scrieti intr-adevar 100 - 200 ron sau 1.000 - 2.000 ron?
In primul caz cred ca se justifica pretul .In cel de-al doilea caz, nu vad de ce s-ar justifica, dupa cate imi dau eu seama din cele spuse mai sus nu este un proces greu, oarecum e o simpla formalitate.
Credeti dvs. ca este o simpla formalitate. Nu este chiar o simpla formalitate. De acest aspect aveti sa va convingeti singura in urma demersurilor pe care poate le veti face.
Succes!

Multumesc!Tot nu mi-ati raspuns :) 100 sau 1000 ron
?200 sau 2000 ron?
Pana la urma ...vecinul ce spunea? :)
Eu cred ca ar fi posibil sa evitati un proces daca discutati cu el. Pentru el servitutea aceea si-a pierdut utilitatea. Nu mai sunt indeplinite conditiile de existenta a dreptului inscris. Puteti ajunge la o rectificare amiabila a CF.

Alte discuții în legătură

Drept de servitute marius timar marius timar Este necesar acordul unei terțe părți (parte care are drept de grevare drepturi litigioase înscris in CF),in ceea ce priveste acordarea unui drept de ... (vezi toată discuția)
Latime servitute trecere ContSters78880 ContSters78880 Buna seara, detin un imobil in \"fundul curtii\" si am drept de servitute de trecere prin curtea imobilului situat la strada. Sintem doar 2 imobile in ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute - public sau privat? sunsray sunsray Buna ziua, Locuiesc in Bucuresti, la casa, intr-o locatie unde o alee de servitute ce are iesire la strada principala deserveste 3 proprietati delimitate ... (vezi toată discuția)