avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... exceptia de neconstitutionalitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

exceptia de neconstitutionalitate

Vreau sa "intind" un dosar in care se judeca o plingere impotriva unui p-v de constatare si sanctionare a contrav. si sa ridic exceptia de neconstitutionalitate a unui art.(care are legatura cu aceasta cauza,evident!).
O pot face doar la primul termen ?
Dar daca aceeasi exceptie a mai fost verificata de CC, este obligat jude. sa trimita dosarul CC sau poate sa respinga exceptia tocmai pe acest motiv ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 16:49, 10 Aprilie 2007
mda, asa imi trebuie daca nu ma uit in lege si astept sa-mi faca treaba altii !
da' i-asa de confortabil!!!

clientului (*Soc. comerciala) i se da o amenda de catre GF. ma suna pe loc, nemultumit ca distinsii comisari nu-i permite sa achite pe loc jumatate din valoare amenzii. ii spun ca art.28 din og 2 nu se aplica deoarece oug 28 nu prevede acest lucru - oug 28 fiind speciala...nu merge-.

cam asta-i in foarte mare : am facut plingerea si o sa incerc ceva pe neconstitutionalitatea lui 28 din og2 raportat la art.16(1) din CR
da, stiu ca art.16(1) din CR se refera la persoanele fizice, da' mai vad eu...

multumesc pt. sustinere!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2007
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
Bafta!
Si cand vei motiva e bine sa te uiti un pic pe Decizia CC nr. 435/2003 (evident e de respingere - dar ma gandeam ca poate gasesti ceva contraargumente).
Împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor se poate formula plângere potrivit prevederilor Ordonanţei Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări .
Eu cred ca se aplica OG nr.2/2001in cazul achitarii pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal jumătate din minimul amenzii prevăzute în actul normativ respectiv.
multumesc nicoleta!

si tie elis, da' plingerea am facut-o a doua zi cum a primit omu' amenda!B-)

si : nu elis, nu se poate: vezi art.28 din og 2 "...in actul normativ de stabilirea contraventiilor aceasta posibilitate (de a plati in 48 de ore :nota mea) trebuie mentionata in mod expres..."... si cum in oug 28 nu se prev. aceasta posibilitate... si mai e si speciala... nu se aplica!
Prevederile ordonanţei de urgenţă nr.28/1999 se completează cu dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, vezi art.12 alin.3 din OUG nr.28/1999.

Alte discuții în legătură

Exceptia de neconstitutionalitate - judecare, aplicabilitate dogarudobra dogarudobra va rog sa-mi spunti daca am inteles bine sau nu acest lucru? daca exceptia de neconstitutionalitate se respinge, inseamna ca solutia data intr-un dosar nu mai ... (vezi toată discuția)
Curtea constitutionala sofia1975 sofia1975 Nu stiu dacaaici e corect sa deschis acest topic...dar cine stie va rog sa-mi spuna! un proces prin care se cer drepturi salariale s-a suspendat pt ca s-a ... (vezi toată discuția)
Exceptia de neconstitutionalitate miruna.c miruna.c 1. pot s-o ridic prin notele de sedinta fara sa ma prezint? (plangere contraventionala) 2. daca are legatura cu cauza si art respectiv nu a mai fost declarat ... (vezi toată discuția)