avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

suspendare

anul acesta am fost condamnat la 3 ani cu suspendare si 2 ani de reabilitare.As dori sa stiu dak pot parasii tara sa plec in italia.va multumesc
r.gabi a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Exista posibilitatea de a se da consultatii juridice scrise.Avocatii nu practica aceasta modalitate de acordare a asistentei juridice, dar pentru cel aflat intr-o astfel de situatie poate avea un rol foarte edificator.

avocat Claudiu Lascoschi

Care este temeiul legal pentru consultatii scrise ?
Unde este stipulat expres acest lucru (legea si articolul) si cui sunt opozabile ?

Explicati-ne si noua "gluma" dvs !

Temeiul legal este cel privitor la consultatii juridice.Legea nu interzice acordarea de consultatii juridice scrise.

Nu opozabilitatea intereseaza, ci faptul ca persoana are ceva scris cu stampila de la avocat.
Daca are o hartie scrisa are mai mare liniste si siguranta.

Sa inteleg ca dvs. cunoasteti un text de lege care sa ma contrazica?Nu as crede...

avocat Claudiu Lascoschi
Sa inteleg ca daca persoana respecta cele inserate de avocat intr-o astfel de consultatie imaginata de dvs,iar cele inserate in respectiva hartie,apostilate de un avocat sunt gresite,persoana nu pateste nimic ?
Repet a treia sau a patra oara intrebarea,la ce foloseste si cui ii este opozabila o astfel de hartie.
Ar fi bine sa ne aratati in practica cand si cu ce ocazii au fost folosite astfel de"metode sui-generis"

Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
Radu Gabrian, Mediator
Inteleg faptul ca v-ati lamurit.Avocatul poate da si consultatii juridice scrise.

Daca prin absurd ceea ce a scris avocatul pe hartie este gresit si clientul este retinut la punctul de trecere al frontierei, avocatul va raspunde.
Clientul poate fi considerat de buna credinta din moment ce a primit o consultatie scrisa cu stampila aplicata.
Cum spuneam...pentru linistea clientului...

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Inteleg faptul ca v-ati lamurit.Avocatul poate da si consultatii juridice scrise.

Daca prin absurd ceea ce a scris avocatul pe hartie este gresit si clientul este retinut la punctul de trecere al frontierei, avocatul va raspunde.
Clientul poate fi considerat de buna credinta din moment ce a primit o consultatie scrisa cu stampila aplicata.
Cum spuneam...pentru linistea clientului...

avocat Claudiu Lascoschi

Chiar am incheiat ,pentru ca discutia este inutila si ridicola !

Dupa Legea raspunderii ministeriale,urmeaza sa "promulgati" dvs"legea raspunderii avocatiale in privinta consultatiilor scrise"
O.K. !
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
Radu Gabrian, Mediator
Intrebati avocati care stiu despre asa ceva.
Eu stiu chestia asta de la aparitia legii...
Dar, deosebirile apar acolo unde unii stiu si altii nu stiu...
Aveti scuza ca nu sunteti avocat...

Alte discuții în legătură

Uzacapare alex197908 alex197908 buna am cerut un teren pe legea 18 dar inca nu a venit comisia sa l puna in posesie , mentionez ca acel teren a fost folosit de tata pana acu 3 ani cand a ... (vezi toată discuția)
Reclamatie contra unui avocat ContSters172664 ContSters172664 [b]Pe data de 28 Septembrie2010,am vorbit cu un avocat cu privire la un caz de succesiune si mi-a spus sa vin pe 30 Septembrie 2010,la biroul sau si am ... (vezi toată discuția)
Buna! am întrebări despre consultatie cu unui avocat penal. ... alvarezmateo alvarezmateo Buna! Am întrebări despre consultatie cu unui avocat penal. 1. Este posibil să primesc consultatie anonima fără a-mi da numele și adresa? 2. ... (vezi toată discuția)