Nu e posibil sa se sustina asa ceva!
Linistea clientului care are o hartie stampilata de un avocat? Daca avocatul greseste? Il incalzeste pe client cu ceva? Clientul – daca avocatul a gresit (chiar daca acest avocat va “raspunde” ) – risca… “ridicarea” suspendarii! Va fi un asemenea client “exonerat de raspundere"?
P.S. Consultatii scrise da, dar garantii... ca...?
Domnule Lascoschi, este ultima data cand va avertizez sa nu mai scrieti asemenea aberatii! Desigur ca avocatul poate sa dea consultatii scrise sau orale, dar ele sunt exclusiv o informare a clientului, care se poate baza pe ele sau nu. Opiniile emise de avocat nu au nicio relevanta in fata niciunei alte persoane, nu produc niciun efect si nu exonereaza clientul de raspundere. Sub nicio forma clientul nu se va putea apara aratand opinia scrisa a avocatului, reveniti-va! Cat despre "Nimeni nu da o consultatie juridica scrisa daca nu este sigur ca este corecta" nici macar nu am cuvinte sa incadrez o asemenea enormitate! O fi avocatul sigur pe ce spune, dar asta nu inseamna ca are dreptate. Mesajele dvs de pe acest forum sunt cel mai bun exemplu in acest sens.
In plus, e cazul ca dupa atata timp sa renuntati la atitudinea asta de "eu le stiu pe toate", pentru ca nu e deloc asa, iar acest forum este unul in care consultantii dau raspunsuri impersonale, iar nu unul de publicitate! Repet, este ultima data cand intru in asemenea polemici, data viitoare recurg direct la banare!
ca avocatul poate acorda consultatii scrise, e corect, deoarece legea nu ii interzice acest lucru.
dar, ca ceea ce scrie avocatul este opozabil vreunei autoritati - cu asta nu sunt de acord catusi de putin.
nici macar sub rezerva ideii ca avocatul va raspunde daca ceea ce a scris el nu e corect sau atrage consecinte negative fata de client.
Cine a zis ca ceea ce scrie avocatul in consultatia juridica scrisa este opozabil unei autoritati?Am scris eu asa ceva?
Domnul R._Gabi a insinuat aceasta idee.
Cat priveste raspunderea avocatului fata de client pentru o consultatie juridica scrisa care produce prejudicii pentru client exista in conditiile in care culpa este grava.
Sa luam un exempu fictiv.Inculpatul are interdictia de a parasi tara si avocatul in cadrul unei consultatii juridice scrise ii scrie ca are dreptul de a parasi tara.
Am dat un exemplu fictiv intrucat in practica nu cred ca se poate intampla asa ceva.
Uzacapare
alex197908
buna am cerut un teren pe legea 18 dar inca nu a venit comisia sa l puna in posesie , mentionez ca acel teren a fost folosit de tata pana acu 3 ani cand a ... (vezi toată discuția)