avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Exista sau nu raspundere profesionala?
Raspunsul presupun ca il cunoasteti.
Fiind vorba de o culpa dovedita mie lucrurile imi par clare.
In aceasta ipoteza situatia este diferita fata de un proces unde lucrurile pot avea solutii diferite.
Consider raspunsul dvs.prea "pro causa" si mult prea vag pentru ,mai ales daca o persoana pe o indicatie eventual gresita,ar fi privata de libertate.
Dvs ati raspunde ,eventual material,ceea ce este foarte greu,aproape imposibil,opinia juridica a avocatului in general,nefiind imputabila,iar persoana cu libertatea,cu atat mai mult cu cat repet acea hartie nu este opozabila nimanui.
Este bine ca insistati cu tenacitate,dar cred eu ca aceasta tenacitate,va este defavorabila si ca dvs,ca un bun profesionist,cum va pretindeti,ar fi trebuit sa canalizati aceasta "tenacitate" in alte scopuri.
Cu scuzele de rigoare,fata de dnii.moderatori:offtopic:
Dvs,probabil ca sunteti ca persoana aceea din bancul cu ursul,care insista sa il omoare pe urs,iar acesta il prindea de fiecare data.
Ursul il pedepsea de fiecare data cand se ruga de el sa il ierte,punandu-l sa isi dea singur cateva palme
Dupa 6-7 incercari nereusite,cu ocazia carora si-a dat multe palme ,ultima data cand l-a prins, ursul i-a zis:
Mai omule,tu ori ai ceva,ori iti place la nebunie sa iti dai palme singur.
N.B.
Aceasta este o simpla alegorie