avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

suspendare

anul acesta am fost condamnat la 3 ani cu suspendare si 2 ani de reabilitare.As dori sa stiu dak pot parasii tara sa plec in italia.va multumesc
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Exista sau nu raspundere profesionala?
Raspunsul presupun ca il cunoasteti.
Fiind vorba de o culpa dovedita mie lucrurile imi par clare.
In aceasta ipoteza situatia este diferita fata de un proces unde lucrurile pot avea solutii diferite.



Consider raspunsul dvs.prea "pro causa" si mult prea vag pentru ,mai ales daca o persoana pe o indicatie eventual gresita,ar fi privata de libertate.
Dvs ati raspunde ,eventual material,ceea ce este foarte greu,aproape imposibil,opinia juridica a avocatului in general,nefiind imputabila,iar persoana cu libertatea,cu atat mai mult cu cat repet acea hartie nu este opozabila nimanui.
Este bine ca insistati cu tenacitate,dar cred eu ca aceasta tenacitate,va este defavorabila si ca dvs,ca un bun profesionist,cum va pretindeti,ar fi trebuit sa canalizati aceasta "tenacitate" in alte scopuri.

Cu scuzele de rigoare,fata de dnii.moderatori:offtopic:

Dvs,probabil ca sunteti ca persoana aceea din bancul cu ursul,care insista sa il omoare pe urs,iar acesta il prindea de fiecare data.
Ursul il pedepsea de fiecare data cand se ruga de el sa il ierte,punandu-l sa isi dea singur cateva palme
Dupa 6-7 incercari nereusite,cu ocazia carora si-a dat multe palme ,ultima data cand l-a prins, ursul i-a zis:
Mai omule,tu ori ai ceva,ori iti place la nebunie sa iti dai palme singur.

N.B.
Aceasta este o simpla alegorie
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2010
Radu Gabrian, Mediator
@avocat_lascoschi@yahoo.com,
sigur ca "raspundere profesioanala" exista!
Ideea centrala este ca are de pierdut si potentialul client! Pentru ca avocatul nu poate raspunde si pentru eventuala culpa a clientului... in urma unei consultatii scrise... gresita... Oricine poate gresi...
Situatia de fatza - despre ideea ca o consultatie scrisa data de avocat poate constitui "o siguranta" pentru client - nu are legatura cu vreun proces! Se presupune ca procesul e terminat, hotararea definitiva etc... Dincolo de ceea ce scrie in hotararea judecatoreasca nimic nu mai are sens... Pentru ca nu ii trebuie nimanui o "consultatie scrisa" care sa ii talmaceasca ceea ce e scris in hotarare! E suficient sa i se spuna - oral - potentialului client: "poti sau nu sa iesi din tzara"...
Ai uitat intrebarea pusa de utilizator? Era scurta... :)
:blush2: este cam jenant (suntem deja la 4 pagini adancime!) dar haideti sa vedem ce fel de obligatie are avocatul. Ca d'aia suntem avocati, nu-i asa ? Bon.

Incepand cu a doua jumatate a secolului XIX, In doctrina franceza, preluata apoi si de doctrina noastra (suntem deja de mult timp maimuta Europei), dupa obiectul lor, obligatiile au fost clasificate In obligatii determinate si obligatii de diligenta. Obligatia determinata (sau de rezultat) este o obligatie strict personala, sub aspectul obiectului si scopului urmarit, debitorul asumandu-si Indatorirea de a obtine, un rezultat bine determinat, desfasurand o anumita activitate. De exemplu, In cazul contractului de vanzare – cumparare, obligatia vanzatorului de a transmite dreptul de proprietate asupra unui lucru determinat sau, In cazul unui contract de transport, obligatia carausului de a transporta marfa la o anumita destinatie. Obligatia de diligenta (sau de mijloace) consta in Indatorirea debitorului de a depune toata staruinta pentru obtinerea unui anumit rezultat, fara a se obliga la realizarea acelui rezultat. De exemplu, obligatia avocatului nascuta din contractul de asistenta juridica, prin care avocatul se obliga sa formuleze in scris anumite concluzii este de rezultat in ceea ce priveste redactarea concluziilor si inmanarea acestora clientului si de diligenta in ceea ce priveste exactitatea concluziilor.

Acum daca imbinam un picut de bun simt cu putintica logica si cu cele de mai sus vedem ca avem o reactie exoterma (cu degajare de caldura) si o concluzie.
Avocatul nu raspunde in nici un fel pentru opiniile sale juridice, afara de ipoteza in care acestea sunt vadit absurde, fanteziste sau facute fara nici o legatura cu pricina. Consultanta oferita de avocat nu-l exonereaza nicicum pe clientul sau de respectarea legilor.

sic cogito
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzacapare alex197908 alex197908 buna am cerut un teren pe legea 18 dar inca nu a venit comisia sa l puna in posesie , mentionez ca acel teren a fost folosit de tata pana acu 3 ani cand a ... (vezi toată discuția)
Reclamatie contra unui avocat ContSters172664 ContSters172664 [b]Pe data de 28 Septembrie2010,am vorbit cu un avocat cu privire la un caz de succesiune si mi-a spus sa vin pe 30 Septembrie 2010,la biroul sau si am ... (vezi toată discuția)
Buna! am întrebări despre consultatie cu unui avocat penal. ... alvarezmateo alvarezmateo Buna! Am întrebări despre consultatie cu unui avocat penal. 1. Este posibil să primesc consultatie anonima fără a-mi da numele și adresa? 2. ... (vezi toată discuția)