Bunicii mei au avut 2 baieti (tata si unchiul meu). Mai intai amurit bunica, apoi bunicul. Succesiunea nu s-a facut, iar acum pt ca a murit si tata eu si fratii mei (3) ne-am trezit dati in judecata de unchi pentru cheltuieli de inmormantare , iar o nepoata pentru folosirea abuziva a trei loturi de pamant (unul cu padure, unul cu fan si unul transformat in gradina), unchiul cere partea lui din cele trei loturi si partea din productia de fan si lemne (in bani). A avut loc o infatisare in fata judecatorilor unde doi frati nu s-au prezentaa si judecatorii
mi-au cerut sa fac o cerere.? Nu am bani de avocat si nu stiu exact ce trebuie sa contina cererea, dar cinstiti acum ce treaba am eu cu inmormantarea bunicului? As vrea sa renunt la partea mea din cele trei loturi care sunt undeva prin Moldova, dar nu pot pt ca trebuie sa renuntam toti in favoarea unuia si nici nu am acte sa-l pot vinde. Ajutati-ma cu un sfat, va rog
Nu pot decat sa dau cu presupusu' la ce fel de cerere va referiti:
Ori una privind angajarea unui avocat, ori o intampinare (va spuneti pararea dvs cu privire la proces) sau o cerere reconventionala (solcitati, la dvs ceva de la celelalte parti din proces).
Puteti renunta singura la mostenire; de fapt, asa se si face - nu sunteti legata de atitudinea altcuiva.
Daca renuntati, instanta nu va poate obliga la suportarea pasivului succesoral - cheltuielile de inmormantare a bunicului (printre alte cheltuieli).
As vrea sa renunt la partea mea din cele trei loturi care sunt undeva prin Moldova, dar nu pot pt ca trebuie sa renuntam toti in favoarea unuia si nici nu am acte sa-l pot vinde.
renuntarea opereaza pt fiecare in parte, nu se face in favoarea cuiva anum, de ea profita mostenitorii subsecventi. dvs nu sunteti tinut de renuntarea celorlalti frati.
Scrieti o cerere pe care o botezati INTAMPINARE in care, cu cuvintele voastre, nu trebuie sa fie foarte elevata, spuneti judecatorului ca sunteti de acord sa se imparta averea ramasa de la bunici si ca voi. nu doriti nici un lot teren in natura, ca doriti ca aceste terenuri sa le primeasca toate unchiul dvs. si acesta sa va dea voua in bani partea care vi s-ar cuveni din mostenirea bunicilor. Daca tatal vostru ar fi trait ar fi luat jumatate din averea bunicilor. Aceasta jumatate iti revine acum tie impreuna cu fratii tai. In mod sigur chltuielile de inmormantare nu pot sa fie mai mari decat jumatate din avere. Tot trebuie sa mai ramana ceva rest si pentru voi...
Mostenire!!!
edithloprich
buna seara. am si eu o intrebere . parinti mei au divortat acum 19 ani eu aveam 3 ani .in uram casatoriei au avut 2 copi pe mine si pe sora mea .pe mine ma ... (vezi toată discuția)