Calmati-va. sunt administrator de 2 ani si zilnic ma lovesc de noi probleme si provocari . balconul construit nu a existat . este teren luat in concesiune de la primarie si are aprobari sa-si faca acest balcon. ( ca si-a mutat bucataria in el este alta poveste)Eu asa l-am ,,mostenit`` de la vechea administratora, nu am dat importanta, dar are o vecina ,, buna`` care s-a scandalizat ca platesc la fel la intretinere desi cel cu balconul are suprafata mai mare.Va multumesc ca existati
Salut pe toata lumea!
Stim cu totii ca legea spune ca balconul oricum nu face parte din suprafata utila a apartamentului, deci construirea lui ulterioara nu a modificat cu nimic calcului cotei-parti indivize de proprietate. In aceste conditii mergeti pe calea batuta - mostenita, iar vecinei invidioase ii v-a trece odata cu timpul... Daca totusi insista, lasati-o sa-si faca de lucru. Asta e...! Sigur si la noi unii proprietari de la parter si-au construit - cu toate aprobarile de rigoare balcoane mai mari sau mai mici dupa cum au putut, insa nu avem treaba cu acestia, mai ales ca sunt desprinsi de la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice (s-a pus la un moment dat in discutie aceasta chestiune), insa vorba autorului topic-ului, de probleme si provocari avem si vom avea parte tot timpul, asa ca sa fim noi sanatosi!
Va spun noutati, poate folosesc si altora in situatia mea. Proprietarul cu extinderea plateste anual la Primarie 700 lei + impozitul datorat. Cred ca pot inchide gura vecinei cu asta si cu faptul ca , ,cota indiviza este cota ce revine fiecarui proprietar din proprietatea comuna.``... --- femeia de serviciu matura aceeasi suprafata in scara indiferent ce balcon are respectivul. Stiu ca unii nu-mi v-or da dreptate dar sincer, trebuie sa ,,jonglez`` cu anumiti oameni carora ,,li s-a pus pata pe vecinul``.Ma ajutati foarte mult, va multumesc. Semneaza un administrator incepator.
Sigur, nu este o noutate ca un administrator trebuie sa "jongleze" printre tot felul de articole de lege, ordonante si mai stiu eu ce dispozitii - de fapt aceasta este una dintre devizele sanatoase in viata, trebuie sa ne adaptam situatiilor, altfel ajungem la balamuc...
Faptul ca vecinul dvs. si-a extins in mod legal balconul (sau poate nu a avut de loc, nu am inteles), acesta si la extins pe un teren al domeniului public si pentru acest lucru din cate ati spus plateste un impozit - lucru normal. Ce mi se pare anormal este faptul ca mai plateste 700 lei, dar pentru ce? Eu credeam ca impozitul ajunge, dar mai stii...
Vecinei dvs. nu trebuie sa-i inchideti gura ca nu veti reusi. Trebuie sa o lasati in pace, va mai incerca dansa cate ceva, dar se va linisti in final. Daca se adreseaza com. executiv in scris, raspunsul trebuie sa fie clar: suprafata balconului nu intra in calculul cpi - punct.