avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare teren cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare teren cu probleme

Buna ziua.
Vreau sa cumpar un teren pentru care deja am dat un avans insa are ceva probleme.
Va rog ajutati-ma cu sfaturi. Vreau sa stiu care sunt pasii de urmat in acest caz.

Situatia este in felul urmator: vanzatoarea are un testament de la tatal ei adoptiv in care sunt mentionate 5 "locuri". testamentul este scris de mana si autentificat de notar. vanzatoare este adoptata si are un frate care este fiu natural. fratele este de acord cu vanzarea si cooperant in ceea ce priveste efectuarea actelor. vanzatoarea are pe certificatul de nastere trecuti parintii naturali si nu are carte de identitate ci doar o adeverinta. cei doi nu dispun de bani pentru acte si nici de timp. nu au facut succesiunea pana acum. ne-am inteles sa platesc eu toate actele si impozitele necesare si sa scad aceasta suma din pretul cerut pe teren. vreau sa fac si un precontract cu suma corespunzatoare cheltuielilor pe care le voi face eu.
Asta fiind situatia va rog sa ma indrumati.
Eu trebuie sa fac toate actele si nu stiu cum sa procedez.
Multumesc anticipat.
...atunci "promisiunea de vanzare a bunului deocamdata al altuia"....oricum nu are relevanta aci, vanzatorul tre sa dobandeasca proprietatea asupra imobilului pana la data de...., mentionata in antecontract, cand o sa o cedeze cumparatorului.
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2007
doar_lara, utilizator
De ce nu are relevanta, lara? Adica vanzatoarea nu are intocmai toate actele in regula ca sa incheie contractul de v-c. Astfel, ea se obliga ca pana la data de sa puna ordine in acte, la data respectiva urmand a se incheia si vanzarea. Ce nu e?

Probabil ai tu o idee, dar mi-e greu sa-mi dau seama care. Mie mi se pare un caz excelent de promisiune vanzare. Clasic.
asa este. clasic. antecontract clasic.
nu avea relevanta in contextul discutiei involuntara deraiere cu lucrul altuia...asta am intentionat sa spun.
Daca testamentul este valabil SI daca fratele nu contesta acest testament nu are sens sa mai caut ce fel de adoptie e. Femeia putea sa fie si una de pe strada. Testament pot sa las cui vreau, ruda sau nu.
Eu cred insa ca NU trebuie facut nici un fel de demers inainte ca cei doi (frati sau nu) sa mearga O ZI macar la un notar de la locul deschiderii succesiunii pentru a face declaratiile necesare (acte personale) privind susccesiunea. Daca totul e OK pe acest aspect restul poate avea o rezolvare. (pe banii si alergatura cui vreti, insa nu inaite de a fi clarificate aspectele succesiunii, pentru a fi clar CINE si CAT va poate vinde. EA totul sau EL si EA in cote parti).
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2007
romascanu, moderator
Multumesc frumos pentru ajutor.
Voi stabili o intalnire la notar in vederea efectuarii succesiunii.

Alte discuții în legătură

Proprietari dupa testament carmen ala carmen ala Parintii mei vand cu clauza de uzufruct casa unui frate. Fratele lasa prin testament casa la doi nepoti. Fratele moare, dar dintre parinti, tatal inca ... (vezi toată discuția)
Vanzare -cumparare apartament cu restante la intretinere aalexa aalexa Buna ziua! Am si eu o problema: doresc sa achizitionez un apartament de la o vecina. Problema este ca nu are succesiunea facuta si nu are nici bani sa o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, socrul meu a decedat anul trecut si acum vrem sa deschidem ... jhon73 jhon73 Buna ziua, Socrul meu a decedat anul trecut si acum vrem sa deschidem taxa de succesiune.Soacra traieste si au impreuna doi copii,casa de la tara, afost ... (vezi toată discuția)