avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

Daca exista scucesori ai unui parinte defunct, cu o cota o parte dintr-o casa de 9/32 sa presupunem, alaturi de alti copii si sotia defunctului care mostenesc restul pina la un intreg.
1.In cartea funciara la sectiune proprietari apar toti succesorii?
2.Daca unul dintre succesori nu este de acord cu vazarea bunului, de exemplususpectand o vanzare mai iefina, se poate totusi finaliza vanzarea proprietatii si fara acordul sau?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 08:59, 13 Mai 2010
Toti mostenitorii legali/testamentari se pot intabula in cf fie pe baza certificatului de mostenitor, fie pe baza hotararii de partaj succesoral.
Odata intabulat dreptul de proprietate in cf, fiecare cu o cota ideala din bunul defunctului, fiecare coproprietar isi poate instraina intr-o forma sau alta cota sa unui tert sau unui alt coproprietar, fara acordul celorlalti.
Bunul nu se va putea instraina in intregime decat cu acordul tuturor coproprietarilor.
Insa, oricare dintre coproprietari poate introduce, oricand, o actiune in instanta de iesire din indiviziune in contradictoriu cu ceilalti care, nu se pot opune sau chiar daca o fac, nu li se va admite opozitia la aceasta imparteala a bunului, pentru ca nimeni nu poate fi obligat a ramane in indiviziune. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa-mi vand partea? Disconnect Disconnect Salut, numele meu este Ionut si am o dilema de ceva timp incoace. In anul 2003 am facut succesiunea unei \"case+un loc de veci+un nr. actiuni(la SIV ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare rddox rddox Exista un text de lege care interzice vanzarea unei cote parte dintr-un imobil aflat in proprietatea a 3 persoane ( frati) , inainte de a initia un proces de ... (vezi toată discuția)
Pot vinde casa mea facind parte dintr-un teren in indiviziune fara acordul familiei celelalte? mieluu mieluu ma gindesc sa scap de terenul in indiviziune intr-un fel. vreau sa vind casa mai ieftin,chiar la tigani,numai sa nu mai stau in indiviziune. of ... (vezi toată discuția)