Daca exista scucesori ai unui parinte defunct, cu o cota o parte dintr-o casa de 9/32 sa presupunem, alaturi de alti copii si sotia defunctului care mostenesc restul pina la un intreg.
1.In cartea funciara la sectiune proprietari apar toti succesorii?
2.Daca unul dintre succesori nu este de acord cu vazarea bunului, de exemplususpectand o vanzare mai iefina, se poate totusi finaliza vanzarea proprietatii si fara acordul sau?
Toti mostenitorii legali/testamentari se pot intabula in cf fie pe baza certificatului de mostenitor, fie pe baza hotararii de partaj succesoral.
Odata intabulat dreptul de proprietate in cf, fiecare cu o cota ideala din bunul defunctului, fiecare coproprietar isi poate instraina intr-o forma sau alta cota sa unui tert sau unui alt coproprietar, fara acordul celorlalti.
Bunul nu se va putea instraina in intregime decat cu acordul tuturor coproprietarilor.
Insa, oricare dintre coproprietari poate introduce, oricand, o actiune in instanta de iesire din indiviziune in contradictoriu cu ceilalti care, nu se pot opune sau chiar daca o fac, nu li se va admite opozitia la aceasta imparteala a bunului, pentru ca nimeni nu poate fi obligat a ramane in indiviziune. ;)
Vanzare cumparare
rddox
Exista un text de lege care interzice vanzarea unei cote parte dintr-un imobil aflat in proprietatea a 3 persoane ( frati) , inainte de a initia un proces de ... (vezi toată discuția)