avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general capital propriu negativ la bilant 2009
Discuție deschisă în Contabilitate în general

capital propriu negativ la bilant 2009

Buna ziua, as dori sa stiu cum se trateaza capitalurile proprii negative. Societatea are o pierdere din 2009 de acoperit iar la finelele anului nu a acoperit-o in intregime astfel ramane capitalul propriu negativ. In cat timp trebuie reintregit?, ce alte implicatii sunt si ce as putea face? va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: carabela_anca , utilizator 16:19, 15 Noiembrie 2010
Inseamna ca pierderea reportata a anului 2008 este mai mare decit profitul anului 2009.
Din profitul anului 2009 acoperiti pierderea lui 2008 ( dar atentie ! doar daca nu ati fost micro - microintreprinderile nu au pierdere fiscala care poate fi acoperita ) si inchideti 2009 cu capitaluri proprii negative .
Mentionati in procesul verbel al adunarii generale acest lucru.
Apoi , in baza declaratiei de continuitate a activitatii , cf art 30 din legea contabilitatii se prezuma ca firma va avea profit in anul 2010 si va acoperi si diferenta ramasa neacoperita a anului 2008.
Si intradevar , nu veti distribui dividende din profitul anului 2009 .

sa nu confundam capitalul social cu capitaluri proprii de la bilant asa cum spuneti.
capitalul social este cel varsat iar capitaluri proprii rezulta din diferenta dintre creante + capital social si datorii pe de alta parte.deci daca avem capitaluri negative ,societate nu sta prea bine.are de dat mai mult decat poate.de ex.cu un bilant cu capitaluri proprii negative nu avem credibilitate la o banca sau la un furnizor.
Buna ziua,
Imi puteti spune, va rog, in ce lege este precizat faptul ca o societate se dizolva daca are capitaluri proprii negative?
Va multumesc si astept un raspuns cat mai repede.
capitaluri proprii negative inseamna ca societatea nu sta prea bine vizavi de imobilizari corporale sau necorporale,stocuri,bani in ct.bancar,profit,etc..dar asta nu presupune in nici-un caz dizolvare.poate va referiti la altceva: faliment,incapacitate de plata,lichidare...
ce se poate intampla totusi daca asociatii decid sa nu majoreze capitalul si societatea incheie bilantul cu capitalul proprii negative? Cati ani poate sa mearga asa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capitaluri proprii negative ddena ddena la sfarsitul lui 2009, in bilant, capitalurile proprii sunt negative.Ce inseamna asta? multumesc (vezi toată discuția)
Formula de calcul NNorbert NNorbert Buna ziua Care este formula de calcul pentru pierderea fiscala? Rezultatul dupa calculele facute se trece in decl.101 la randul 37? Multumesc (vezi toată discuția)
Prescriere pierdere fiscala Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Buna ziua, As dori sa verific cu dumneavoastra termenul de prescriere pentru pierderile fiscale. Mai precis, va rog sa-mi spuneti, dupa opinia ... (vezi toată discuția)