avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... acordarea somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

acordarea somajului

sunt in cresterea si ingrijirea copilului, firma la care am lucrat este in faliment.
Va rog frumos sa-mi spuneti daca dupa ce implineste copilul 2 ani pot beneficia de ajutorul de somaj
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:17, 19 Mai 2010
1. Daca firma este in reorganizare judiciara sau faliment, prin hotarare judecatoreasca este numit un lichidator judiciar care se ocupa si de problemele administrative ale firmei.
2. Acest lichidator judiciar va emite deciziile de concediere si va elibera adeverintele necesare tuturor fostilor salariati.
3. Pentru adeverinta pentru somaj puteti sa o solicitati de pe acum.
cu cartea de munca nu pot dovedii ca inainte de intrarea in CIC am cotizat 12 luni?
1. Carnetul de munca nu dovedeste cotizarea la somaj.
2. Mergeti la AJOFM luati adeverinta tip pe care o completeaza angajatorul (prin lichidatorul judiciar).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate lua somaj dupa cic? florin96 florin96 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Dupa Concediu de ingrijire copil se poate intra in somaj in caz ca societatea la care ai lucrat a dat ... (vezi toată discuția)
Prenatal, postnatal, cic in caz de faliment florin96 florin96 Va rog daca poate cineva sa ma lamureasca. Cum procedeaza o persoana a carui angajator da faliment in timp ce ea se aflta in prenatal. Cine plateste ... (vezi toată discuția)
Somaj salariati la firma in faliment stelach stelach Buna ziua, O firma a angajat in luna aprilie a acestui an mai multe persoane care le incetase contractul la o firma intrata in faliment. Firma noua, are ... (vezi toată discuția)