avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Art 55 b cu preaviz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Art 55 b cu preaviz?

Am facut cerere pt incetarea contractului de munca cu art 55 lit.b, dar am folosit si termenul de preaviz referitor la cate zile mai lucrez acolo.NU am folosit termenul de demisie.
Juridic, legal au voie sa-mi incheie contractul cu art 79 demisie?
Am fost la un interviu si le-am spus ca am incheiat cu art 55 amiabil, apoi a trebuit sa apar mincinos si sa le spun ca de fapt surpriza au inregistrat art 79
Va rog mul daca se poate sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:45, 19 Mai 2010
Domnul nu s-a informat corect cand a facut cererea de incetare.
A stipulat in cerere atat art. 55b dar a indeplinit si conditiile pentru demisie, respectiv preavizul....
Astfel angajatorul a decis situatia care i-a convenit, in sensul ca poate nu a fost deacord ca acest angajat sa plece, nu ar fi dorit sa il piarda.
Insa cum demisia nu trebuie acceptata....angajatorul a considerat ca dorinta de incetare a cim este unilaterala (apartine doar angajatului), nu cade de acord in termenii art. 55b si atunci ramane 79.1.
Nu cred ca o cerere de incetare a c.i.m. poate avea in cuprinsul ei mai multe alternative ... ori este demisie ori este incetare cu acordul ambelor parti ... nu se poate sa le cuprinda pe amandoua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz viovio viovio buna ziua avand functia de contabil durata preavizului este de max 15 zile, in cazul demisiei? legea este 53/2003 art 55 lit b? multumesc (vezi toată discuția)
Demisie fara invocare lege? cataradu cataradu este important ca in cererea de demisie sa fie specificat vreun articol din Codul Muncii sau poate fi trecut doar motivul acesteia. Initial pe 1.04.2011, seful ... (vezi toată discuția)
Art 79(7) sau art 55 (b)? nicoleta-luiza nicoleta-luiza Buna ziua. Am o salariata ce si-a facut cererea de demisie fara preaviz pe data de 05.02.2010, dar incepand cu data de 29.03.2010, timp in care va preda ... (vezi toată discuția)