CCm ramura comert a expirat in 19.11.2009,iar o unitate semnatara a acestuia a concediat muncitorii ,incheind carnetele de munca cu data de 16.12.2009,retribuindu-i cu un salar compensator,motivand ca cel pe ramura a expirat si cel pe unitate(nu are sindicat fiind la privat)contine 1 salar compensator.
Acum aceasta unitate vine si semneaza noul CCM pe ramura,dar nu mai are oameni de dat in somaj.Avea voie CCM pe unitate sa fie inferior celui pe ramura?
Cei concediati in decembrie ar putea sa-si recupereze inca un salar compensator,deoarece nu au trecut 6 luni de la concediere?
PSingura solutie sa ii obligati sa va plateasca este actiune aprin justitie. Atentie sa nu treaca mai mult de 6 luni de la disponibilizare. In instanta solicitati ca proba sa vi se prezinte acest ccm la nivekl deunitate. Vor fi obligati sa-l prezinte, altfel vor fi amendati.
Ramura induistrie
ninel_d
Azi am mers la ITM pentru a afla din ce ramura face parte o societate cu domeniu de activitate patiserie-covrigarie si am ramas pur si simplu uimit ;am ... (vezi toată discuția)