In caz de divort, ce probe este indicat si pot solicita? Precizez ca este un copil minor la mijloc, este vorba de culpa sotului si sunt si bunuri care vor face obiectul unui partaj. Multumesc
Multumesc mult pentru raspuns. Mie avocata mi-a spus altceva. Ca e bine sa divortam din culpa comuna. Dar acum sotia s-a razgandit si sustine ca ne putem impaca, desi am vorbit de zeci de ori cu ea, i-am spus ca nu mai simt absolut nimic pentru ea, ca nu mai exista cale de intoarcere in nici un fel.Acum se pare nu mai putem sa divortam din culpa comuna (varianta care presupune un martor comun si atat) ci trebuie sa formulez eu cererea numai din culpa ei (am inteles ca nu pot cere din culpa mea) si atunci ea poate sustine ca eu am o alta relatie desi suntem casatoriti inca iar divortul poate sa nu se pronunte. Chiar nu vreau nimic, am platit pe perioada asta sume mai mari dacat ar impune legea pentru intretinerea copilului si am dovezi (au fost depusi in banca) dar exista sanse daca ea nu e de acord cu divortul iar eu am o relatie sa nu pot divorta?
Din ceea ce am inteles de la dv. eu spun ca divortul se poate pronunta. Nimeni nu MAI obliga 2 oameni sa stea impreuna daca nu vor AMANDOI. E drept ca nu puteti invoca propria dv. culpa, ceea ce este si logic. Insa nu cred ca nu se pot gasi motive de divort. Vor trebui 1 sau 2 martori de persoana, o actiune motivata corespunzator, o declaratie a actualei dv. prietene la dosar, lucruri care sa arate ca, desi nu v-ati neglijat familia continuand sa o intretineti, totusi pentru dv. nu mai este cale de intoarcere.
Nu spun ca nu e mai dificil si ca puteti intalni un judecator de alta formatie, insa chiar nu cred ca nu se poate. Parerea mea. Am avut divorturi in care o parte vroia cu orice pret sa continue relatia, dar... cu o persoana nu se face un cuplu.
Mai revin cu o intrebare, daca se poate!
Cum intr-o situatie de genul asta toate se schimba de pe o zi pe alta... se pare ca iar s-a razgandit sotia si ca ar accepta divortul din culpa comuna (nu mai cred pana nu vad dar...).
Am fost la autoritatea tutelara pentru ancheta sociala si mi-au spus ca trebuie sa faca si la ea si la mine (chiar daca am cerut ca sa-i fie ei incredintat copilul). Ce rost are ancheta sociala la domiciliul meu daca eu nu am solicitat custodia? In ce consta mai exact? Probabil ca trebuie sa imi spuna exact cand vin pentru ca noi lipsim de acasa cam de la 8 la 8 zilnic! Prietena mea ar trebui sa fie acasa? Ce pot sa o intrebe?
Multumesc anticipat!
Da, de regula se face ancheta sociala doar la parintele care a cerut incredintarea, dar mai sunt si alte cazuri, depinde ce impresie si-au facut din citirea dosarului, din discutiile cu dv...
Oricum, ancheta sociala are ca scop sa stabileasca relatiile pe care le aveti cu minorul precum si conditiile in care acesta ar creste in cazul in care va este incredintat (daca ar avea camera lui, daca duceti o viata decenta, daca este curatenie etc). Sunt lucruri elementare si ele se stabilesc, de regula, din declaratiile parintelui. E drept ca uneori este intrebat copilul, un vecin...
Stati linistit, nu e mare lucru.
Cu privire la sotie, eu va sfatuiesc la fel, sa nu o credeti decat daca declara in fata judecatorului, la termenul urmator, noua sa "schimbare". Si numai daca aveti sanse ca la acest termen sa se termine dosarul. Desi, legal vorbind, ea nu se poate schimba de la termen la termen fara acordul partii adverse (adica al dv.) ceea ce inseamna ca, daca declara ca vrea divort din culpa comuna la termenul urmator si dv. sunteti de acord, ulterior nu mai poate reveni fara acordul dv.
Indiferent ce vrea ea, dv. mergeti mai departe cu dosarul, aveti grija sa aveti martori pe culpa comuna si nu doar cu privire la greselile/actiunile unuia dintre voi si se va rezolva.
Oricum nu conteaza din culpa cui se desface casatoria, atata timp cat nici nu vreti copilul; uneori mai influienteaza pe la partaj, da' un avocat ar putea face zero influienta. Aceasta sentinta nu va va influienta in viitor in nici un fel (decat in relatiile cu minorul, eventual).
Bafta!
Divortz cu minor
petros
buna ziua!
fratele meu este insurat de 15 ani iar copilul rezultat din casatorie are 14 ani.
sotia lui a intentat actiunea de divort, dar dupa cum stau ... (vezi toată discuția)