avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa televiziunea Romana
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa televiziunea Romana

Faptul ca trebuie platita cu factura de curent electric ,nu este un abuz ?
Sunt douo societati diferite ,si Enel detine si monopol !!!!
Cel mai recent răspuns: mancipri , utilizator 09:05, 5 Iunie 2010
Enel nu distribuie in toata tara, deci nu se pune problema asa. Ei actioneaza doar ca intermediar, pentru simplul fapt ca pentru a receptiona radio sau tv e clar ca ai bransament si consum electric. Nu a fost alegerea societatii de electricitate, asa a fost reglementata colectarea taxei radio-tv, culmea cu intentia de a usura sarcina contribuabilului (factura de energie electrica se plateste la domiciliu, etc).

In ce priveste declaratia, nu mi se pare cu totul aberanta. Repet, vorbim de o TAXA, nu de un abonament. Taxa la fel ca taxa pe teren, pe masina, etc. E totusi bine ca poti fi exceptat de la plata.
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2010
ContSters20980, utilizator
Accesul intr-o locuinta privata se poate face numai ...si numai printr-un mandat judecatoresc ,orce hartie incheiata sub semnatura privata nu are nici o valabilitate !
O TAXA se plateste numai la tesoreria statului...si nici decum conditionat de plata altui serviciu de genul energiei electrice ....si in percepera unei taxe nu sunt intermediari !
O taxa nu poate fi discriminatorie ,si nimeni nu poate fi scutit prin ,prin simpla declaratie pe propria raspundere.
Taxa pe masina sau teren....acestea sunt bunuri private ,si sunt identificate in mod precis si sunt platite in functie de tipul masinii ,sau dimensiunea in cazul imobilului....!
Sunt si televizoare pe baterie.....!!!!


sorin cercel a scris:
Accesul intr-o locuinta privata se poate face numai ...si numai printr-un mandat judecatoresc ,orce hartie incheiata sub semnatura privata nu are nici o valabilitate !

Asupra celui de-al doilea aspect va inselati.

O TAXA se plateste numai la tesoreria statului...

Nu exista nicaieri prevederea asta.

si in percepera unei taxe nu sunt intermediari !

Cum sa nu? taxa de drum cum se plateste? :)

O taxa nu poate fi discriminatorie ,si nimeni nu poate fi scutit prin ,prin simpla declaratie pe propria raspundere.

Nu e discriminatorie daca exclude de la plata pe cei care nu beneficiaza de scopul ei, dimpotriva.

Taxa pe masina sau teren....acestea sunt bunuri private ,si sunt identificate in mod precis si sunt platite in functie de tipul masinii ,sau dimensiunea in cazul imobilului....!

Este irelevant, sunt o multime de taxe care nu sunt pe bunuri private.
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2010
ContSters20980, utilizator
Daca plata TVR ar fi o taxa (sa nu confundam cu impozitul) un singur element care probeaza discriminarea ar fi suficient ca sa determine prabusirea in "domino" a celorlante articole de lege.

1- Este discriminatorie ,atata timp cat este legata strict de plata acesteia numai detinatorilor de contor electric .
Prin urmare sunt scutiti de plata in mod discriminator cei care pot folosi acest serviciu si sunt independenti energetic (automobile cu tv ,receptia prin internet ,locuintele dotate cu panouri fotovoltaice sau eoliene ,televizoare pe baterie...etc..etc..)
2- Este discriminatorie pentru ca se ipotizeaza ca simpla detinere a unui aparat Tv implica plata obligatorie.
Prin urmare in mod discriminator impiedica vizionarea celorlante posturi de televiziune ,sau mai grav, conditioneaza vizionarea acestora.
3- Aceasta "taxa" se vrea a fi perceputa printr-o societate cu capital majoritar privat si detinand monopolul .(de neconceput nicaieri in lume).....acesta este chiar un atentat la siguranta intr-un stat de derpt.
4- Nici o taxa nu poate fi cumulata sau conditionata de plata vre unei alte taxe sau mai grav ..servicii !
5- Persoana care detine mai multe locuinte..???....sau mai multe contoare...????...ufff...deja ma doare capul !!!
5- Cel mai grav lucru insa ,este ca se obliga persoanele care nu vor sa plateasca ,
sa semneze o hartie prin care sa fie de acord sa li se intre in domiciliu pentru a fi controlate daca detin aparate Tv (si cu acest lucru isi dau efectiv cu sapa in picioare) .....fara nici un fel de mandat.....imaginativa doar ....traficantii de droguri sau de arme nu pot fi perchezitionati la domiciliu fara mandat....in schimb un eventual detinator de Tv i se poate face o descindere la orce ora....suntem deja in SF.!
Eu ca sa fiu sincer ,nu mai platesc de mult...le-am semnat hartia aia si mor de curiozitate la gandul de cum o sa ma controleze...suntem deja tot blocul ca asteptam sa incerce sa vina.....sa le luam noi banii inapoi de data aceasta....!
fratele meu detine o firma de televiziune prin cablu si stiu ca pentru fiecare program receptionat si retransmis trebuie sa plateasca o taxa . o sa va dau date exacte in curand .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abonament radio tv - persoana juridica emmiv2008 emmiv2008 tocmai ce am primit o instiintare din partea soc romane de radiofuziune ca ma actioneaza in instanta pentru ca am restante la plata abonamentului radio tv. ... (vezi toată discuția)
Taxa radio este obligatorie pt apartamentele la care nu locuieste nimeni? Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Detin un apartament la care nu mai locuiesc de mai mulţi ani si am instiintat furnizorul de energie electrica de acest lucru pentru a fi scutiti ... (vezi toată discuția)
Taxa radio-tv pt. persoane fizice. ion08 ion08 Buna ziua ! Doresc sa stiu o modalitate de a nu mai plati taxa radio-tv pe factura de energie electrica, in conditiile in care eu am un contract la ... (vezi toată discuția)