avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retinere bunuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retinere bunuri

Buna ziua,
As dori sa ma ajutati intr-o problema pe care o am. Fiul meu si-a deschis acum 2 ani un bar, iar anul trecut a intrat in insolventa. In anul 2008 am cumparat in rate doua televizoare, unul pentru apartamentul din oras si altul pentru mine la tara. La sfarsitul anului fiul meu mi-a cerut sa ii imprumut televizoarele pentru bar pana in momentul in care societatea va avea fonduri sa isi achizitioneze altele. In mai 2009 firma a intrat in insolventa televizoarele mele fiind retinute de catre proprietar. Proprietarul a recunoscut in discutiile avute ca nu are dreptul legal sa mi le opreasca eu neavand nici o treaba cu el, dar refuza sa mi le inapoieze deoarece societatea are datorii fata de el. Ceea ce mi-a spus a fost ca in contractul de inchiriere este stipulat ca are dreptul de retinere a bunurilor, dar eu cred ca are drept doar asupra bunurilor societatii, mai ales ca furnizorilor le-a inapoiat bunurile. Am primit sfaturi sa il dau in judecata, dar eu sunt pensionara si nu imi permit un avocat.
As dori sa ma indrumati in rezolvarea acestei probleme.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: magda4008 , utilizator 12:58, 14 Iunie 2010
Mai degraba ar fi vorba de furt decat de abuz de incredere dar nu prea conteaza.
Politia ii poate atrage atentia ca daca nu le restituie proprietarului ii va face dosar penal.
Pana in prezent se poate spune ca a crezut ca bunurile apartineau firmei.
Poate ca ar trebui aratat si registrul inventar al socoietatii comerciale celor de la politie si chiar celui ce a retinut fara drept bunurile proprietatea dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
I-am aratat impreuna cu fiul meu toate actele. Nu il intereseaza nimic. Singurul lucru "interesant" pentru el este ca sunt mama fiului meu.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Mai degraba ar fi vorba de furt decat de abuz de incredere dar nu prea conteaza.

Ba conteaza, pentru ca daca este furt si deja stii cine este faptasul, militianul te trimete direct la instanta, unde revine problema pecuniara pe care vroiam s-o evitam.
Abuzul de incredere in Codul Penal este definita ca fiind insusirea unui bun mobil al altuia , detinut cu orice titlu , sau dispune de acest bun pe nedrept , ori refuzul de a-l restitui.
Daca bunul este proprietate privata , actiunea penala se pune in miscare la plingerea prealabila a partii vatamate . Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Da, conteaza dar putin:))
Deocamdata se poate vorbi de o eroare de fapt si nu il trimite la instanta.
Nu mai e chiar cum era odata:)) nu il trimite la instanta, ii spune sa dea bunurile omului
Dupa ce am dat declaratie si eu si fiul meu, probabil si chiriasul, ieri m-au sunat de la politie sa ma prezint sa mergem sa imi iau bunurile. Nu credeam ca va fi atat de usor dupa toate amenintarile chiriasului.
Va multumesc pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt, despagubire irbo irbo as avea si eu urmatoare speta si as vrea sa imi spuneti ce sanse de castig credeti ca as avea in cazul unui proces. eu societate de leasing asigur niste ... (vezi toată discuția)
Infractiune? AlexandruIoan AlexandruIoan Daca o persoana incearca sa intre intr-un apartament cu cheia lasata de fiul proprietarei fara ca proprietara sa stie ca i-a lasat cheia acelei persoane se ... (vezi toată discuția)
Instrainare bunuri? MariusTranca MariusTranca daca o persoana care statea undeva cu chirie spre exemplu si a scos din casa respectiva un obiect poate fi acuzat de instrainare de bunuri ? sa luam totusi in ... (vezi toată discuția)