avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Salutare tuturor!
Am pus ieri o intrebare in forum si tin sa le multumesc celor ce mi-au raspuns :) Insa dupa o intrebare.....mai apare o alta intrebare...se tin lant..sper sa nu va suparati:D.
Deci sunt din Rep. Moldova casatorita in Rominia de un an de zile si avem un bebe.am permis de reintregire a familiei valabil pe 5 ani . in momentul in care depun cerere de divort mai am voie sa stau in Ro in baza permisului? as mai putea ramine in casa sotului pe durata divortului, sau ma poate da afara din momentul depunerii cererii? Sau ar fi mai bine sa plec in Rep. Moldova si sa depun divortul din tara...daca e posibil asa ceva. avind in vedere ca avem un copil impreuna divortul nu va fi unul simplu de comun acord....va fi obligatoriu prezenta mea la divort?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 18:18, 2 Iunie 2010
Legislatiile difera de la stat la stat.
Noi v-am raspuns la nivelul legii din Romania, pentru ce vreti dv., consultati un avocat din Germania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort dreambird dreambird :(Salutare tuturor,am o problema si imi este frica sa iau o decizie, sunt din Rep. Moldova, si sunt casatorita in Ro. de 1 an cu cetatean romin, si locuim ... (vezi toată discuția)
Divort+custodie comuna catalin1983 catalin1983 Buna ziua sunt intr-un moment in care nu stiu pe unde so apuc:(,Sunt casatorit de doi ani cu o cetateana din Republica Moldova si avem un copil de un an jumate ... (vezi toată discuția)
Competenta generala divort Antoanela Geaman Antoanela Geaman Casatorie mixta cetatean roman- moldovean . Domiciliul comun al sotilor in Romania si au si un copil minor. Sotia ( cetatean moldovean) paraseste domiciliul ... (vezi toată discuția)