avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa de poluare 2010 pentru masinile in ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa de poluare 2010 pentru masinile in leasing

Buna ziua,

De curand am achizitionat un autoturism in leasing (martie 2010).
Zilele acestea am primit de la firma de leasing factura pentru taxa de poluare, pe langa taxa propriuzisa fiind necesar sa platesc si TVA-ul aferent (in conditiile in care taxa de poluare nu este purtatoare de TVA).
Sunt in prezent in situatia in care eu, ca si platitor final, platesc taxa la taxa!
Si este vorba de o suma destul de maricica.

Vreau sa incep un proces in urma caruia sa-mi recuperez contravaloarea acestei taxe, stiu ca se poate si exista multe cazuri cu final pozitiv.

Stie cineva cum se poate face acest lucru sau daca cunoaste spete asemanatoare pozitiei mele?

PS: astept si oferte pentru cine doreste sa preia cazul meu.
tel: 0735118839

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2010
Consumatorul, utilizator
Cel mai recent răspuns: cipribounce , utilizator 11:18, 12 August 2010
va multumec pentru promtitudine
Buna ziua,
am si eu o problema cu aceasta taxa.
Am pe firma un contract de leasing cu porchebank, in 2008 , pe un VW Passat nou 1,9D si in 17.09.2008 am primit factura unde era facturata si taxa de poluare 1.856+tva. In 26.09.2008 am achitat factura respectiva unde era inclusa si taxa de poluare, urmand a fi recuperata dupa spusele celor de la porchebank. Acum am ramas in urma cu ceva facturi si am cerut compensarea unor facturi cu valoarea taxei platite, am trimis doua cereri si mai multe convorbiri telefonice dar nu imi dau nici un raspuns. As dori sa stiu in cazul de leasing cine poate recupera aceasta taxa de poluare, eu ca si utilizator sau porche ca si detinator? eu am platit taxa de poluare in contul porchebank. Este legal ca o firma de recuperari sa imi anuleze contractul de leasing si sa imi ia masina daca nu vreau sa o predau? sau numai cu un ordin executoriu?
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa prima inmatriculare contract leasing lumi71 lumi71 Buna ziua In martie 2007 am achizitionat un autoturism nou in leasing pe persoana fizica, pentru care am achitat ulterior inscrierii in circulatie a ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare ÞUCMEANU SIMONA MARIA ÞUCMEANU SIMONA MARIA va rog sa-mi raspundeti in legatura cu taxa de poluare ! deci : autoturism M1 , OPEL VIVARO capacitate cilindrica 1995 , CO2 : 224g/km , masa max.tehn.adm.a ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa poluare(auto) danutz01 danutz01 Am introdus in tara , in luna octombrie 2008 un autoturism provenind din Germania.Am platit taxa de poluare si am inmatriculat in Romania ... (vezi toată discuția)