avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog sa ma ajutati!speta la succesiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog sa ma ajutati!speta la succesiuni

Chiar am nevoie de ajutor.:((Am o nelamurire foarte mare in legatura cu mostenirea legala.De exemplu in cazul in care sunt ambii parinti in viata,ei primesc 1/2 iar fratii restul,alte rude nu mai sunt.Dar pe langa fratii buni,3 la numar,sunt si 2 frati uterini si un frate consangvin.Aici eu stiu ca se imparte pe linii,materna si paterna.Dar se imparte doar o jumatate 1/2,ce au parintii,cu restu ce se intampla?Va rog sa ma ajutati!va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 15:39, 9 Iunie 2010
In sfarsit am inteles.va multumesc foarte mult pentru ajutor.Nu era o speta concreta,era doar un exemplu,dar nu intelegeam cum se face.Nici eu nu stau bine cu matematica si m-au incurcat de tot fractiile.Sunt studenta in anul 3 la drept si nu intelegeam nimic.Va multumesc inca o data!=D>
Si eu multumesc @ Romascanu! Nu mai sunt student, nici succesiuni cu frati vitregi nu vad prea des.
Formularea dvs cu "gramezile" materna si paterna m-a "limpezit de tot" in cap cu privire la impartirea mostanirilor intre frati vitregi! Ce buna ar fi fost asta la semniariile de succesiuni =D>
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2010
smeagull, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota mostenire nepoti? Balaurul Balaurul Buna ziua, Va rog un raspuns pentru urmatoarea situatie de mostenire (dupa un unchi decedat fara copii, sotie, testament), asadar: decedatul are - [b]doi ... (vezi toată discuția)
Efectul general si particular al reprezentarii in materia succesiunii. codeck codeck Imi poate explica cineva va rog in ce consta mai exact efectul general (impartirea pe tulpini a mostenirii) Art 968 NCC si efectul particular Art 969 NCC al ... (vezi toată discuția)
Succesiune razvan_3 razvan_3 Buna ziua, Doresc sa ma ajutati cu o informatie privind succesiunea unchiului meu Acesta a decedat in urma cu aprox.2 ani,nu are copii si sotie,singurele ... (vezi toată discuția)