avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnare

Buna ziua tuturor. Am si eu niste nelamuriri in legatura cu un prieten care se afla acum in arestul politiei Focsani. Acesta, in timpul minoritatii, i-a placut sa faca numai fapte penale. Am intrat pe internet la Judecatoria Focsani si i-am gasit dosarele.
Linkurile de mai jos reprezinta dosarele:

[ link extern ] *

[ link extern ] *

[ link extern ] *

Acum rugamintea mea este daca vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva daca are sanse sa scape de inchisoare!!! Sau daca se mai poate face recurs.
Orice raspuns este bine venit. Sau mai bine zis, ce ma sfatuiti sa fac?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Robeert , utilizator 19:45, 21 Aprilie 2012
Nu are legatura cu cuantumul pedepsei la care va fi condamnat.
Deci repet. Conform dosarelor postate mai sus, el a comis faptele in minoriat. Si tot conform acestora, la majoritatea sedintelor nu s-a prezentat. Poate totusi va scapa de inchisoare tinand cont ca faptele au fost comise in minoriat. De pe 20 mai 2010 se afla in arestul politiei Focsani ( are mandat de 29 de zile de arest preventiv ).
Ce parere aveti?
Parerea mea este ca va faceti iluzii. Faptele sunt in minorat dar, cum am mai spus, prezinta un pericol social destul de mare. La sedinte nu s-a prezentat, se afla deja in arestul politiei...
Va fi condamnat la o pedeapsa cu privare de libertate.
Multumesc mult tuturor pentru raspunsuri, dar mai am o nelamurire: dupa cum se vede in dosarele de mai sus, are doua condamnari ( una de 2 ani si una de un 1 an si 8 luni ). Nu prea am priceput. Cum se procedeaza? Se contopesc cumva cele doua pedepse si o va executa pe cea de 2 ani ( pedeapsa cea mai grea ), sau se insumeaza cele doua pedepse si va face 3 ani si 8 luni? Imi cer scuze, cred ca deja am devenit sacaitor, dar nu stiu cam cum se poate proceda in cazul asta? Deci, daca stie cineva cam care ar fi procedeul? Astept raspunsuri.
Multumesc si mii de scuze pentru atatea intrebari.

Cu stima,
Robert.

Alte discuții în legătură

Deducerea unei pedepse alexandra15 alexandra15 Buna seara am sa va explic mai pe larg cazul , daca puteti va rog sa imi dati un sfat Sotul meu cand era minor a primit o condamnare din care a executat o ... (vezi toată discuția)
Pot obtine o suspendare ? ContSters262966 ContSters262966 am un dosar bagat in tribunal din luna mai, pentru un furt de fier vechi cu o paguba de 500 de lei ,am fost impreuna cu alt baiat , eu acum nu sunt in tara ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa kta16 kta16 Buna ziua! Pe 21.03.2012 o cunostinta a primit urmatoarea pedeapsa (postez exact cum am gasit pe site-ul judecatoriei): Solutie: 1.1. Condamnă inculpatul X ... (vezi toată discuția)