avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnare

Buna ziua tuturor. Am si eu niste nelamuriri in legatura cu un prieten care se afla acum in arestul politiei Focsani. Acesta, in timpul minoritatii, i-a placut sa faca numai fapte penale. Am intrat pe internet la Judecatoria Focsani si i-am gasit dosarele.
Linkurile de mai jos reprezinta dosarele:

[ link extern ] *

[ link extern ] *

[ link extern ] *

Acum rugamintea mea este daca vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva daca are sanse sa scape de inchisoare!!! Sau daca se mai poate face recurs.
Orice raspuns este bine venit. Sau mai bine zis, ce ma sfatuiti sa fac?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Robeert , utilizator 19:45, 21 Aprilie 2012
Nu am citit tot ce ati scris.Daca faptele sunt savarsite mai inainte de a se pronunta o hotarare definitiva se va face contopirea pedepselor.
Daca era minor si a fost condamnat iar apoi a mai comis o infractiune nu este considerat conform legii recidivist.
Este foarte probabil sa execute o pedeapsa cu executare...

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc mult domnule avocat Claudiu Lascoschi, dar treaba cu contopirile tot nu o pricep. Cum se procedeaza daca are o condamnare de doi ani si alta de un an si opt luni? Se aduna cele doua pedepse si va face in total trei ani si opt luni, sau o va executa pe cea mai mare, adica pe cea de doi ani? Aici nu pricep.
Multumesc mult si astept raspuns.

Cu stima,
Robert.
Nu se aduna.
La pedeapsa cea mai mare se va aplica un spor, sa zicem 6 luni.
Se poate intampla si sa nu se aplice un spor.
Depinde...

avocat Claudiu Lascoschi
Buna seara tuturor. Revin cu aceasta tema: are pana acum o condamnare definitiva de doi ani ( daca va ramane numai cu asta, va face 1 an si 4 luni ). De la data de 20 Mai 2010 pana la data de 10 Iunie 2010 a stat in arest preventiv. Poate da Dumnezeu sa nu mai primeasca si alte condamnari conform dosarelor care le-am postat la inceputul discutiei. La 10 Iunie l-a pus pe cursa la penitenciarul Mandresti. Daca va ramane numai cu atat, mi-a spus cineva de la penitenciar ca s-ar preconiza ca la data de 25 septembrie 2011 se va libera.
Acum daca nu va suparati, conform dosarelor care le-am postat, oare va ramane numai cu aceasta condamnare, sau i se va mai da? Ce parere aveti?

Multumesc mult.
Cu stima,
Robert.
Buna seara. Revin cu acest subiect. Ne-am pus mainile in cap. Are dosare, la greu. Acum nu se stie daca toate faptele sunt comise de el sau are si AN-uri. Din cate am inteles de la el, politia i-a bagat AN-uri pe spinarea lui ( il ademenea cu tot felul de pretexte, citez : " Daca iei si faptele astea asupra ta, iti dam 20,00 ron. Hai ca nu patesti nimic, pentru ca esti minor. " Si din cate imi amintesc ca spunea ca il si amenintau cu bataia daca nu recunoaste si faptele care nu le-a facut. Acum cu aceste spuse, am niste intrebari la dumneavoastra daca nu va suparati:

- o putea oare sa faca ceva ca sa scape de AN-uri ( eventual sa-i dea in judecata pe acei politisti care l-au incarcat de AN-uri )?

-dupa cum am precizat, are primul an cu suspendare, care i l-a bagat deja la un alt dosar alaturi de o alta condamnare de 1 an. Pana aici, toate bune si frumoase. Deci in total trebuia sa faca 2 ani. Mai are la unul din dosare o alta condamnare de 1 an si 6 luni, la care a facut apel si el si procuratura ( mai jos, postez dosarul cu condamnarea de 1 an si 6 luni ). La acesta s-a admis apelul procuraturii si s-a respins apelul lui ca fiind nefondat. Deci repet, la acesta, avea condamnarea de 1 an si 6 luni si dupa apel, ne-am trezit ca pe langa 1 an si 6 luni, i-a bagat iar anul cu suspendare. Acum nelamurirea mea si bine-nteles si a lui, este ca " DE CE I S-A BAGAT SI LA DOSARUL ASTA ANUL CU SUSPENDARE CA ACEST AN A MAI FOST BAGAT SI LA ALT DOSAR??? :(( Toate condamnarile din aceste dosare nu depaseau 2 ani. De ce oare i-a bagat si in acest dosar acel an? Acum in loc de 2 ani, scrie ca va face 2 ani si 6 luni ( 1 an si 6 luni + 1 an = 2 ani si 6 luni ).
De ce???

- este adevarat ca cel tarziu din luna Ianuarie 2011 anul de inchisoare nu va mai fi de 8 luni ci doar de 6 luni??? Asa am auzit. O fi adevarat? Ce ziceti???

Mai jos postez cel de-al doilea dosar cu 1 an si 6 luni + 1 an = 2 ani si 6 luni. Deci repet, acel an cu suspendare, i s-a mai adaugat la un dosar si datorita acestui fapt pedeapsa maxima a crescut de la 2 ani la 2 ani si 6 luni:

Număr unic dosar: 15351/231/2009
Înregistrat în data de: 21.07.2010
Obiect dosar: furtul calificat (art. 209 C.p.)
Materia juridică: Penal
Stadiu procesual: Apel
Părţi: PARCHETUL DE PE LÂNGÃ JUDECÃTORIA FOCªANI : Apelant STOIAN ELISABETA : Intimat
SPRINCEANA GABI : Intimat
PRIMÃRIA FOCªANI : Autoritate tutelară
SPRÎNCEANÃ DAVID BENIAMIN : Apelant

TERMENE DE JUDECATÃ:
04/10/2010

Admite apelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani. Desfiinţează sentinţa cu privire la omisiunea aplicării art. 83 C. pen. În baza art. 83 C. pen revocă suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 (un) an închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 135/04.05.2009 a Judecătoriei Adjud şi dispune executarea acestei pedepse alături de pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală apelată, în total inculpatul execută 2 ani şi 6 luni închisoare. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Sprînceană David Beniamin. Obligă pe inculpatul apelant la plata sumei de 250 lei, reprezentînd cheltuieli judiciare către stat, din care 200 lei onorariu avocat din oficiu. Suma de 200 lei, onorariu avocat din oficiu va fi suportat din fondul Ministerului Justiţiei. Cu recurs.

Cam asta este. Va rog daca ati putea sa-mi dati vreun raspuns cu acel an cu suspendare de ce apare si in dosarul asta ca nu mai stim ce sa credem???
Va multumesc. Cu stima,

Robeert.

Alte discuții în legătură

Deducerea unei pedepse alexandra15 alexandra15 Buna seara am sa va explic mai pe larg cazul , daca puteti va rog sa imi dati un sfat Sotul meu cand era minor a primit o condamnare din care a executat o ... (vezi toată discuția)
Pot obtine o suspendare ? ContSters262966 ContSters262966 am un dosar bagat in tribunal din luna mai, pentru un furt de fier vechi cu o paguba de 500 de lei ,am fost impreuna cu alt baiat , eu acum nu sunt in tara ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa kta16 kta16 Buna ziua! Pe 21.03.2012 o cunostinta a primit urmatoarea pedeapsa (postez exact cum am gasit pe site-ul judecatoriei): Solutie: 1.1. Condamnă inculpatul X ... (vezi toată discuția)