avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnare

Buna ziua tuturor. Am si eu niste nelamuriri in legatura cu un prieten care se afla acum in arestul politiei Focsani. Acesta, in timpul minoritatii, i-a placut sa faca numai fapte penale. Am intrat pe internet la Judecatoria Focsani si i-am gasit dosarele.
Linkurile de mai jos reprezinta dosarele:

[ link extern ] *

[ link extern ] *

[ link extern ] *

Acum rugamintea mea este daca vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva daca are sanse sa scape de inchisoare!!! Sau daca se mai poate face recurs.
Orice raspuns este bine venit. Sau mai bine zis, ce ma sfatuiti sa fac?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Robeert , utilizator 19:45, 21 Aprilie 2012
A suspenda inseamna a amana, nu inseamna ca acea pedeaspa s-a sters ci ca s-a amanat, daca nu mai savarsea nici o infractiune erau toate bune, dar asa i s-a adunat la pedeapsa si ceea ce i se amanase ca si executare..adica 1 an!
DECI..sa zica merci ca nu ia adaugat si un spor la pedeapsa, la cate fapte a savarsit, recunoscut,etc!
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2010
ContSters152830, utilizator
Robeert,
Treaba e destul de incurcata intrucat pe langa faptul ca a mai fost condamnat cu suspendare, a continuat sa comita in continuare infractiuni.
Dupa cum ne-ai tot postat p'aici sentinte el nu are nici macar avocat ales.
Sfat: puneti mana de la mana si platiti un avocat, mergeti la "vorbitor" la prieten si spune-i sa-si deschida sufletul in fata avocatului si nu a politistilor.
In acest fel va lua minimum posibil.
NU VA FI LUNI ANUL DE DETENTIE.
Exista posibilitatea sa iasa afara dupa ce executa 2/3 din pedeapsa.
Daca iese la munca mai poate in plus sa castige maximum 7 zile la o luna.
Bafta
Arama a scris:

A suspenda inseamna a amana, nu inseamna ca acea pedeaspa s-a sters ci ca s-a amanat, daca nu mai savarsea nici o infractiune erau toate bune, dar asa i s-a adunat la pedeapsa si ceea ce i se amanase ca si executare..adica 1 an!
DECI..sa zica merci ca nu ia adaugat si un spor la pedeapsa, la cate fapte a savarsit, recunoscut,etc!

Da, sunt de acord. Dar nu pot sa-mi dau seama, de ce i s-a adaugat acel an la doua dosare??? Asta nu prea inteleg eu.
Probabil ca este restul de executat daca are si fapte dupa condamnare.
Unele pedepse s-au contopit.E posibil sa se fi contopit si ce a executat cu faptele concurente.
Trebuie analizate toate hotararile.E greu de spus altfel.

avocat Claudiu Lascoschi
Buna seara. Revin cu inca o bomba: acest prieten a avut un martor de circumstantiere. Atat acest martor cat si martorii din cursul urmaririi penale, au vorbit de nota 10 astfel incat l-au scos nevinovat la un alt dosar ( este vorba de alt dosar ). La sfarsitul sedintei, doamna presedinta a spus, citez: " sunteti arestat pentru alta fapta? ". El a spus " da " ( posibil sa-l fi pus in libertate daca nu era arestat pentru alte fapte ). Tot doamna presedinta a spus " ramane in pronuntare " ( la dosarul care nu a fost gasit vinovat ). Deci martorii din cursul urmaririi penale au declarat citez: " nu el este cel care a comis furtul ". Si la reconstituirea faptei, cand l-au dus politistii si l-au intrebat de unde a furat marfa, el a spus cu totul altceva si s-a ajuns la concluzia ca nu el a comis furtul. Zilele trecute ne-am dus la tribunal sa aflam pronuntarea si, sa lesinam si alta nu: " pentru furtul calificat, condamna pe inculpat la pedeapsa de 1 an si 2 luni. Ca sa nu mai spun ca iar s-a adaugat si la acest dosar " prietenul an cu suspendare " si nu stiu cum s-a calculat si s-a ajuns la pedeapsa de 3 ani inchisoare la acest dosar. Sa lesinam si alta nu. Cum vine asta? A avut martor in circumstantiere, martorii urmaririi penale au vorbit in asa fel, incat s-a ajuns la concluzia ca nu el a fost cel care a comis fapta, de ce oare i s-a dat si la acest dosar condamnare daca nu este el vinovat??? Asta nu intelegem. Ca sa nu mai spun ca este al treilea dosar in care i s-a bagat acel an cu suspendare. Mai are inca un dosar care se va judeca peste vreo 10 zile.
Deci pana acum are urmatoarele condamnari:

-1 an cu suspendare
-1 an + anul cu suspendare ( a rezultat 2 ani )
-1 an si 2 luni + acelasi an cu suspendare ( la acesta nu stim cum s-a adunat si totalul pedepsei este de 3 ani inchisoare )
-1 an si 6 luni + acelasi an cu suspendare ( la acesta iar s-a adunat si a rezultat 2 ani si 6 luni )
-1 an si 8 luni ( chipurile la acest dosar nu i s-a mai adaugat acel an cu suspendare.
Mai are un dosar care se va judeca peste 10 zile.

Pana acum, dupa parerea mea, eu as crede asa: cea mai mare pedeapsa este cea de 1 an si 8 luni. Eu as crede ca la aceasta se va adauga acel an cu suspendare si la contopirea acestor pedepse ar trebui sa faca 2 ani si 8 luni ( fara sporuri ).
Nu asa se calculeaza?
V-as ruga daca stiti, " sa ma luminati " si pe mine. Nu mai stiu ce sa mai cred.
Si cu faza ca l-a gasit nevinovat, tot l-a condamnat.
Credeti-ma va rog, ne-a intunecat de tot treburile astea.
Multumesc si astept raspunsuri.

Cu stima, Robert.

Alte discuții în legătură

Deducerea unei pedepse alexandra15 alexandra15 Buna seara am sa va explic mai pe larg cazul , daca puteti va rog sa imi dati un sfat Sotul meu cand era minor a primit o condamnare din care a executat o ... (vezi toată discuția)
Pot obtine o suspendare ? ContSters262966 ContSters262966 am un dosar bagat in tribunal din luna mai, pentru un furt de fier vechi cu o paguba de 500 de lei ,am fost impreuna cu alt baiat , eu acum nu sunt in tara ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa kta16 kta16 Buna ziua! Pe 21.03.2012 o cunostinta a primit urmatoarea pedeapsa (postez exact cum am gasit pe site-ul judecatoriei): Solutie: 1.1. Condamnă inculpatul X ... (vezi toată discuția)