avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... AM O MARE PROBLEMA;VA ROG SA MA AJUTE CINEVA CU UN ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

AM O MARE PROBLEMA;VA ROG SA MA AJUTE CINEVA CU UN RASPUNS LEGAT DE CARTEA DE MUNCA.

Am lucrat la o firma care avea sediul in sectorul 5 pana acum vreo 7 ani cu carte de munca.Acum m-am angajat la o alta firma si vor sa imi faca cartea de munca.Am fost la camera de munca sectorul 5 in giulesti si dupa 2 zile pierdute pe acolo am gasit si cartea mea de munca.Cand am vrut sa o iau doamna de acolo mi-a zis ca patronul nu si-a platit datoriile catre stat(in calitate de angajator) si ca trebuie sa aduc eu state de plata si cereri de concediu pt 2 ani.Patronul nu vrea sa ma ajute deloc sa mi-o recuperez(cartea de munca incerc sa o recuperez de la el din momentul in care am incetat activitatea acolo).Va rog sa ma ajute cineva sa ma indrume unde sa ma adresez pt a-mi rezolva problema(eventual unde pot face vreo plangere).Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela71 , utilizator 08:33, 10 Mai 2007
Incetarea activitatii v-a fost inregistrata in carnetul de munca? Aveti un exemplar din decizia de desfacere a contractului de munca?
Nu am nici un exemplar din decizia de incetare activitatii si nici nu stiu exact daca mi-a fost trecuta in cartea demunca(nu m-am putut uita in ea)-patronul a zis ca a desfacut contractul de munca in urma demisiei mele.
am gasit pe un site ca ar trebui sa fac plangere la judecatoria de care apartine firma(mai exact judecatoria sector 5)
O idee: du-te la ITM si depune o cerere pt ridicarea carnetului de munca. Sunt obligati sa ti-o dea ( spui ca ai nevoie de o copie). Asa vezi ce e inregistrat si ce nu:)
ca sa nu ma mai complic eu as da-o pierduta in monitorul oficial si l-as lasa pe noul angajator sa-mi faca alta.Chiar daca nu asa reusi sa obtin o adeverinta de la fostul patron ca as fi lucrat 7 ani la el, cei de la ITM ar trebui din cate stiu sa aiba o evidenta ca doar cand semnez un contract de munca ,un exemplar al contractului se duce la camera de munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca pysy pysy Lucrez de la 1.07.2004 la un SRL, am semnat un contr.de munca dupa care patronul mi-a comunicat ca la depus la Cartea de Munca(?).Majoritatea salariatilor care ... (vezi toată discuția)
Patronul mi a pierdut cartea de munca si nu dau nici de patron si nici de cartea de munca!!! mihavasile mihavasile Buna ziua, In 2004-2005 am lucrat in Bucuresti la o firma de leasing.Patronul promitea marea cu sarea,zilnic sedinte si dezbateri dar nu se prea lega ... (vezi toată discuția)
Carte de munca ioneliya38 ioneliya38 buna seara,in anul 2003 a fost ultimul loc de munca cu carte de munca la o firma din jud.Prahova.la incetarea activitatii nu am solicitat nici fisa de ... (vezi toată discuția)