avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... redeschidere proces incredintare minor !?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

redeschidere proces incredintare minor !?

In urma unui proces de divort ,finalizat printr-o hotarare definitiva si irevocabila s-a stabilit printre altele incredintarea copilului (fiicei de 9 ani ) mamei , considerandu-se astfel ca acolo ii este cel mai bun loc copilului , cu obligativitatea tatalui (eu ) sa particip atat financiar dar si educational si moral , (completand decizia instantei ) la vegherea bunei cresteri a copilului .
pe parcursul procesului , inca de la inceput , mama acestuia s-a folosit de el si a incercat sa-l foloseasca ca o moneda de santaj ...!
...Nu stiu daca astfel isi iubeste o mama .. copilul !?:O
Incercand prin nenumarate ardese , pe cale lagala sa o fac si sa fie facute sa inteleaga pe mama copilului catre Autoritatea Tutelara , ca relatia copilului trebuie sa fie una cat se poate de buna cu ambii parinti si ca este in interesul copilului , mama ei , nu a inteles acest lucru , ajungandu-se sa nu respecte nici programul de vizita minor , aflandu-se pe rol un proces penal pentru nerespectare (art.307 C.penal ).
Vazand aceste actiuni necontrolate ale mamei si Instantei care a considerat ca locul copilului este langa mama , eu ma intreb daca locul lui ii este acolo ??-pentru binele lui , nu al nostru !
Astfel doresc deschiderea unei actiuni pentru reincredintare .
de la introducerea actiunii pot cere pe calea ordonantei presedentiale incredintarea lui , pana la finalizarea procesului de reincredinare ??

Doresc ca acest copil sa fie crescut in conditii bune , nu de tortura si presiune psihica cum traieste de un an si jumatate !
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:54, 8 Iunie 2010
Daca a trecut doar o luna de la pronuntarea hotararii irevocabile, imi este teama ca nici pe calea dreptului comun nu veti avea sanse foarte mari intr-o actiune pentru reincredintarea copilului dar pe calea ordonantei. Cat de mult s-au schimbat conditiile care au format opinia instantei in aceasta luna?
In procesul de divort s/a pronuntat si cu privire la modalitatea de vizitare a minorei.
Mama trebuie sa se conformeze programului stabilit de instanta. Faptul ca este fetita si pentru ca minora nu poate inca sa fie audiata sa-si exprime dorinta daca sa stea cu mama sau cu dvs. , pentru ca s-au efectuat anchete sociale in procesul de divort pentru incredintarea spre crestere si educare a minorei, iar aceasta sentinta abia ramas definitiva, nu aveti ce invoca pentru ca fetita sa va fie incredintata dvs. Trebuie motive BETON dar si dovedite, pentru o alta actiune de reincredintare . NU este un motiv , faptul ca mama fetitei ii spune ca dvs. vreti sa o rapiti. Parerea mea sincera, este ca trebuiue sa va ganditi ambii, la faptul ca desi nu mai sunteti soti , ati ramas parintii fiicei dvs. O buna intelegere ar rezolva nelinistile ce exista inca.. Convingeti pe fosta sotie ca doriti sa colaborati pentu binele fetitei. Succes.
Faceti niste afirmatii foarte bune si foarte corecte ,care ar fii valabile intr-un stat in care Autoritatea Sociala are competente bine delimitate si oameni competenti , nu niste ...,,manechini'', care cunosc legile mai putin decat le cunosc eu ...
Ancheta sociala efectuata nu s-a pronuntat ,,lasa la aprecierea instantei , incredintarea minorului .."..intre timp , lucrurile s-au schimbat :...mama fiicei mele , fiind CADRU DIDACTIC ( compatimesc copii care-i sunt elevi !.si parintii care au incredere in astfel de om !) s-a cam schimbat ..salariu redus ,locuinta cu chirie (garsoniera ), folosire substante ..halucinogene ....,,activitate nocturna '' in timp ce situatia mea este imbunatatita ... locuinta proprie 5 camere (utilata )si alte beneficii favorizante unui mediu adecvat unei dezvoltari psihice armonioase a fiicei mele !
De colaborat , spuneti-mi dumneavostra cand ati reusit sa colaborati cu un .drogat si cu o persoana care foloseste copilul pe post de .. arma de razbunare ??
Multumesc !
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
tutu12, utilizator
Find vorba despre o hotarare obtinuta de putin timp,nu exista motive legale pentru a formula o cerere de reincredintare a minorei,decat poate daca,urmare a plangerii dvs,fosta sotie va fi condamnata prin hotarare definitiva si irevocabila.
Este bine ca incrancenarea si dieferendele evidente,dintre dvs si fosta sotie sa nu se repercuteze asupra unui copil nevinovat,este bine sa va iubiti copilul neconditionat,amandoi, sa il ajutatati si sa ii supravegheati parinteste evolutiile sale viitoare.
Cred ca un minor nu poate fi o "minge" la latitudinea unor parinti,orbiti de incrancenare.
Ganduri bune !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reancredintare minor (11 ani si 5 luni) grecu cristian grecu cristian Cum obtin reancredintarea minorei daca aceasta a fost incredintata mamei in urma divortului.Acum copilul de 11 ani si 5 luni, sustine ca este agresata, fizic ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala LUBEN LUBEN : Ordonanta Presedintiala! Sunt intr-un proces de reincredintare minor datorita faptului ca fetita care i-a fost incredintata ei(are 8 ani jumatate si fetita ... (vezi toată discuția)
Plecarea cu copil minor ContSters179554 ContSters179554 va rog sa imi spuneti daca fostul sot ia fost incredintata fetita de 6 ani jumate prin hotarare definitiva si irevocabila poate pleca cu fetita in spania sau ... (vezi toată discuția)