avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Somatie de plata- asociat-firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Somatie de plata- asociat-firma

Procedura somatiei de plata se poate folosi si in cazul recuperarii unui imprumut facut de o persoana fizica unei persoane juridice?
Acum un an am imrpumutat o suma de bani societatii in care sunt si asociat; intre timp ne-am certat si acum, desi a trecut termenul scadent de rambursare mi se tot amana plata si acum nici nu mai pot lua legatura cu ei.
Am un contract de imprumut semnat intre parti si stampilat de firma, cu mentiunea ca s-a primit si suma scrisa de mana De asemenea am si o foaie de varsamant a sumei respective in banca dar pe ea nu apare mentiunea"imprumut"



Somatia de plata in domeniul bancar: se defineste ca o solicitare de a achita un imprumut garantat facuta, de obicei, cand debitorul nu isi indeplineste anumite obligatii contractuale, cum ar fi plata dobanzii la timp. Cand o banca face o astfel de solicitare, intregul imprumut trebuie achitat imediat.
Cererea trebuie sa indeplineasca conditiile de forma ale cererii de chemare in judecata.
Conform prevederilor C.proc.civ., art.7201 raţiunea concilierii prealabile prevăzută de art.7201 C.proc. civ.,de a simplifica şi degreva judecăţile având ca obiect pretenţii de natură bănească, ce pot fi soluţionate pe cale amiabilă şi într-un termen scurt, este practic realizată şi atunci când încercarea de conciliere a reclamantei cu cealaltă parte a avut loc în cadrul unei alte proceduri, cum este cea a somaţiei de plată sau când procedura concilierii a fost îndeplinită după introducerea cererii de chemare în judecată la instanţa competentă, până la primul termen de judecată.
Trebuie totusi sa consultati si Legea 210/2005 deoarece in temeiul articolului art. 43 , alin.3 , din OG nr. 92 / 2003 privind Codul de Procedurã Fiscalã a devenit Lege republicatã prin Legea nr. 210 /2005.



Ontopic: putewti folosi fara nici o problema somatia de plata in vederea recuperarii imprumutului

Offtopic: Alex ce treaba are somatia in domeniul bancar cu ce a intrebat doamna/domnul? la tine legatura e la piatra-olt. X-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante apeiron2 apeiron2 As vrea sa va intreb daca ar merge sa ma folosesc de ordonanta de plata in cazul recuperari creante intre pers juridica si pers. fizice in baza unor ... (vezi toată discuția)
Somatie pe oug 119/2007 ela76 ela76 In cazul \"somatie de plata\" pe OUG 119/2007 se poate introduce cererea de plata impotriva unei persoane fizice care nu a semnat contract comercial cu ... (vezi toată discuția)
Recuperarea unei datorii gigelas gigelas Buna seara. O persoana,a imprumutat pe o alta persoana cu o suma considerabila. Au facut un proces verbal,in care au trecut suma imprumutata si mentiunea ca ... (vezi toată discuția)